Red Bull Rookies Cup en Moto3 Jerez

Bo Bendsneyder

KNMV - 03 mei, 2014 FOTO - Foto: Tech 3

In het Spaanse Jerez zijn dit weekend de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup races van het seizoen. Ook wordt gereden voor het Wereldkampioenschap in de Moto3 klasse.

Red Bull MotoGP Rookies Cup

De eerste race van het seizoen is gewonnen door de Japanner Soushi Mihara voor Jorge Martin en Manuel Pagliani. Bo Bendsneyder eindigde na een sterke wedstrijd als achtste, Robert Schotman werd vijftiende.

Joan Mir heeft de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd in Jerez op zijn naam geschreven. De Spanjaard verwees in een spannende laatste ronde Manuel Pagliani terug naar de tweede plaats. Bo Bendsneyder presteerde wederom sterk en finishte als zesde, Robert Schotman kwam als achttiende over de finish.
 
Moto3

Romano Fenati heeft na zijn zege in Argentinië ook de Moto3 wedstrijd van de Gran Premio bwin de España op zijn naam geschreven. De Sky Racing Team VR46 coureur kwam na drieëntwintig ronden als eerste over de finish voor Efren Vazquez en Alex Rins.

Scott Deroue kwam helaas niet aan de finish, de RW Racing GP coureur gleed onderuit en zag zijn wedstrijd vroegtijdig ten einde komen. CIP Moto3 coureur Schouten kwam na drieëntwintig ronden op ruim zesendertig seconden als drieëntwintigste over de finish.