NK- en EK-status Ducati Clubraces


KNMV - 05 mei, 2014

Medio april maakte Ducati Club Nederland bekend dat zij haar Ducati Clubraces niet meer gaat organiseren onder auspiciën van de KNMV. Hierop heeft de motorbond besloten om de Ducati Clubraces van de wegracekalender te halen. Tevens konden de wedstrijden voor de Classics en GP Classics niet langer hun NK-status en de Supermono niet langer haar EK-status behouden. Reden voor de organisator om het gesprek aan te gaan met de KNMV.

Deze gesprekken hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dit betekent dat de wedstrijden voor de Classics en GP Classics tijdens de Ducati Clubraces geen NK-status zullen hebben en niet meetellen voor het Nationaal Kampioenschap. Voor de Supermono betekent dit dat deze wedstrijd niet zal meetellen voor het Nederlands- als ook niet voor het Europees Kampioenschap.

FIM Europe heeft de wedstrijd inmiddels van de internationale kalender gehaald. De verzekering van de KNMV dekt dit evenement niet. Dit betekent dat KNMV-licentiehouders bij deelname aan de Ducati Clubraces niet op basis van hun KNMV-licentie zijn verzekerd.