MotoGP Le Mans


KNMV - 17 mei, 2014

Op het circuit van Le Mans is dit weekend de Franse MotoGP ronde. Ook de Moto3 klasse staat op het programma, met de Nederlanders Scott Deroue en Bryan Schouten aan de start.

Moto3 kwalificatie

Efren Vazquez heeft de pole positie gepakt, voor Jack Miller en Alex Rins. De Nederlanders Deroue en Schouten starten vanaf plek 23 en 24.

Moto3 race

De Australische Red Bull KTM Ajo coureur Jack Miller heeft de (tot de laatste ronde spannende) Moto3 wedstrijd op zijn naam geschreven, voor Alex Rins en Isaac Viñales. Bryan Schouten werd negentiende. Scott Deroue had last van een klein technisch probleem, moest even naar de pits om dat te laten verhelpen, en finishte daardoor als 25e en laatste.

MotoGP race
 
De Repsol Honda coureur Marc Marquez heeft ook de vijfde Grand Prix van het seizoen weten te winnen. Na de eerste doorkomst lag de regerend wereldkampioen nog op de tiende plaats, maar hij passeerde de ene na de andere tegenstander en kwam uiteindelijk met een voorsprong van 1,4 seconde als eerste over de finish, voor Valentino Rossi en Alvaro Bautista.