Dutch Speedway League Veenoord – 31 mei


KNMV - 19 mei, 2014

Naar aanleiding van het succes van vorig jaar organiseert Stichting Speedway Veenoord ook dit jaar een speedwaywedstrijd voor teams. Het is de tweede wedstrijd van het Dutch Speedway League Kampioenschap 2014. Dit kampioenschap bestaat uit vier wedstrijden.

Het hoofdprogramma (de League wedstrijd) begint om 19:00 uur. Vanaf 17:00 uur worden er voorseries van de B-groep gereden en wordt er door de Leaguerijders getraind.

De speedway league is een nieuwe competitie en wordt gereden in teamverband. Elk team bestaat uit vier rijders. In een serie start er één rijder van elk team om punten binnen te halen voor zijn clubteam. In elke serie vindt er dus een strijd plaats tussen de vier teams. Dit systeem wordt al vele jaren in Europa toegepast. We gaan er van uit dat deze competitieopzet, net als in de rest van Europa, aanslaat bij publiek en rijders. Iets wat we gezien de wedstrijd van vorig jaar met veel vertrouwen tegemoet zien.

Wat betreft de wedstrijden verandert er niets: Speedway, is en blijft een grandioos kijkspel. Coureurs die vol gas en zonder rem, op speciaal voor het speedway geprepareerde 500cc 4-takt machines, de bocht in duiken en prachtig driftend de bocht weer uit komen.

Aan de start komen:
Speedway 125cc
Speedway B-groep
Speedway league rijders

Zaterdag 31 Mei 2014.
Sportpark in Veenoord
Aanvang training en voorseries 17:00 uur
Aanvang wedstrijden 19:00 uur

Alle heats zijn van start tot finish zeer goed te volgen vanaf de zittribunes of staand vanaf de verhoogde taluds.

Entree kaartje kost € 10.-
Kinderen van 8 t/m 14 jaar € 5, –
Gratis parkeren
Gratis programmaboekje

Klik hier voor het Aanvullend Reglement.
 
Voor meer informatie kijk op http://www.speedwayveenoord.com/