Bendsneyder tevreden met debuut Red Bull Rookies


KNMV - 06 mei, 2014

Na een zwaar bevochten eerste Red Bull Rookies Cup-weekend neemt Bo Bendsneyder met een respectievelijk 8e en 6e plaats 18 punten mee terug naar Rotterdam. Een prachtig resultaat waar hij zeer tevreden mee is. Iets minder tevreden is hij over de beide starts van de twee races.

Het verlies van enkele kostbare plekken is lastig goed te maken in slechts 16 ronden. “De komende training ga ik focussen op mijn starts. Ik weet nu wel wat ik fout doe dus daar ga ik hard aan werken. Als ik nog sneller weg ben kan ik in de kopgroep echt voor het podium vechten” aldus Bendsneyder.

‘Prachtige prestatie’

Bondscoach Barry Veneman was na afloop van het weekend in Jerez zeer te spreken over de prestaties van Bendsneyder: “Bo kent de baan met de Honda FTR vanuit het Spaans Kampioenschap maar dat wil niet zeggen dat het rijden op de KTM dan hetzelfde is. Hij moet omschakelen en dat kost tijd, de KTM is een hele andere motor dan hij gewend is. Ook de hitte had zijn weerslag op alle rijders. Iedereen kan een slechte start hebben maar als je ziet hoe hij zich heeft teruggevochten dan heeft hij zijn klus goed geklaard. Een gaatje in de Red Bull Rookies Cup rij je niet zo maar even dicht, daarvoor is de competitie te sterk. Er wordt hard gereden door iedereen. Bo heeft dit weekend een prachtige prestatie geleverd waar hij trots op mag zijn.”

Op 18 mei rijdt Bendsneyder zijn tweede wedstrijd van het Spaans Open kampioenschap in Le Mans met Dutch Racing Team om vervolgens op 31 mei in Mugello zijn tweede Red Bull Rookies wedstrijd te rijden.