Bax/Stupelis winnen Grand Prix Tsjechië


KNMV - 24 mei, 2014

Etienne Bax en Kaspars Stupelis hebben in het Tsjechische Kramolin na de kwalificatieheat ook de eerste manche van de derde Grand Prix zijspancross van dit seizoen op hun naam geschreven. Vervolgens was een tweede plaats in de tweede manche voldoende om de GP overwinning binnen te halen, voor Adriaenssen/Van den Bogaart (3-1) en Giraud/Musset (2-3).

Kwalificatie
De Nederlands/Letse combinatie Bax/Stupelis bleef Hendrickx/Mucenieks voor. De andere heat werd gewonnen door Adriaenssen/Van den Bogaart, voor Brown/Chamberlain en Giraud/Musset. Daniel Willemsen en Robbie Bax werden in deze heat vierde. Gert van Werven liep bij een crash een rugblessure op. De ernst van de verwondingen lijkt mee te vallen, hij wordt ter observatie nog enige tijd in het ziekenhuis gehouden.

Eerste manche
Bax/Stupelis wonnen met miniem verschil, na een spannende wedstrijd. Giraud/Musset en Adriaenssen/Van den Bogaart kwamen binnen twee seconden na de winnaar over de finish. Daarna was het tien seconden wachten op Willemsen/Bax, die als vierde binnen kwamen.

Tweede manche
Adriaenssen/Van den Bogaart hebben op overtuigende wijze de tweede manche op hun naam geschreven. Bax/Stupelis konden na een kwartier de tweede plaats in handen nemen, ze hielden deze vast tot de finish, voor Giraud/Musset, Hendrickx op vier en Daniël Willemsen op vijf. Het laatste WK-punt ging naar de Nederlandse debutant Justin Keuben, die bij de start bij een valpartij was betrokken en pas als allerlaatste zijn weg kon vervolgen.

WK-tussenstand:
1. Adriaenssen/Van den Bogaart 136
2. Hendrickx/Mucenieks 112
3. Bax/Stupelis 108