‘Tour de TT’ officieel van start


KNMV - 14 maart, 2014

Oude motorvedetten bijeen

Provincie Drenthe is een attractie rijker, want op 14 maart is in De Bonte Wever Assen de ‘Tour de TT’ gelanceerd.

De Tour de TT zit boordevol historie en heeft een lengte van 65 kilometer, waarin de twee oude circuits zijn opgenomen. De route van 1925, van Rolde naar Borger, Schoonloo en terug naar Rolde is gecombineerd met de route die van 1926 tot en met 1954 die o.m. over Hooghalen voerde. De start van deze route is anno 2014 nog steeds de start van de hedendaagse TT. De 65 kilometer lange route is zo samengesteld dat er op verschillende plekken gestart kan worden. Zowel door motorrijders als door fietsers die de tegenovergestelde richting aanhouden.

De Bonte Wever is een van de start en finishlocaties met voldoende parkeerplaatsen en horeca. De lancering van de Tour de TT gebeurde dan ook in deze accommodatie, te meer omdat het TT-bureau er jarenlang was gevestigd. De voorzitter van het Recreatieschap Drenthe en burgemeester van Aa en Hunze, de heer Eric van Oosterhout verrichtten samen met een aantal legendarische Nederlandse motorhelden de officiële opening. Piet Knijnenburg (95 jaar, winnaar
500 cc klasse op BMW in 1946), Wil Hartog (de Witte Reus TT winnaar 500 cc Suzuki in 1977), Egbert Streuer (TT-winnaar en drievoudig wereldkampioen in de zijspanklasse) en Theo Bult (250cc en 350cc podia in 1971). Het was een mooi moment toen gezamenlijk de TT-fotowand werd onthuld.

Op de website http://www.tourdett.nl/ staat alle informatie hoe de route kan worden gereden.