Scott Deroue sterk in debuut-GP Moto3


KNMV - 22 maart, 2014

Scott Deroue heeft in Qatar zijn visitekaartje afgegeven door zich als achttiende te kwalificeren en als negentiende te finishen in zijn eerste Grand Prix, als beste van de negen rookies in de Moto3.

Kwalificatie

De 18-jarige Nederlander uit Nijkerkerveen verbeterde zijn beste tijd (2.07,984 in FP3) niet, maar zijn 2.08,060 was genoeg voor een prima uitgangspositie in zijn allereerste Grand Prix. De harde wind maakte het er niet gemakkelijker op voor de lichte Moto3-machines en veel rijders gingen onderuit. Ook Deroue had last van de wind, maar hij bleef op zijn Kalex KTM zitten en wist de omstandigheden in zijn voordeel te gebruiken. Deroue ziet de race van morgen dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

Bryan Schouten, de andere Nederlander die in Qatar in de Moto3 klasse aan de start komt, kwalificeerde zich als 26e.

Race

De eerste Moto3 race van het 2014 seizoen is gewonnen door de Red Bul KTM rijder Jack Miller, die de hele race in de strijd was met Alex Marquez voor de overwinning.  
 
Scott Deroue kwam na de eerste ronde op de vijftiende plaats door, reed daarna zelfs nog even op de veertiende plaast maar zakte gedurende de race terug naar de twintigste positie waarbij hij in gevecht kwam met Phillip Oettl en Zulfahmi Khairuddin. De RW Racing GP coureur en Moto3 debutant wist Khairuddin nog te verschalken en werd zo negentiende. 

Voor Bryan Schouten was de wedstrijd al over voordat deze goed en wel was begonnen. De start was niet zoals we van de coureur uit Zevenbergen normaal gesproken gewend zijn en in de tweede ronde moest de CIP Moto coureur uitwijken voor de gecrashte Jules Danilo, kwam even naast de baan om vervolgens de aansluiting te missen bij de groep voor hem. Schouten beëindigde de race uiteindelijk als vijfentwintigste.

?