Nobel met wildcard naar WK Superbike Assen


KNMV - 07 maart, 2014

ONK Dutch Supersport-coureur Chris Nobel heeft een wildcard toegewezen gekregen voor de EK Superstock 600-klasse tijdens het WK Superbike, van 25 tot en met 27 april op TT Circuit Assen.

Nobel over de toekenning van de wildcard: “Top! Dat vind ik tof natuurlijk. Daar kan ik laten zien wat ik kan”. Vader en teammanager Maurice Nobel, in het dagelijks leven werkzaam als rijinstructeur bij Verkeersschool Nobel, vertelt hoe de wildcardaanvraag tot stand is gekomen. “In de winter hebben we besloten om te kijken of hij een EK-race mee kan rijden. Hij (Chris, red.) wil gewoon heel graag meten waar hij zit. We hebben er samen plezier in en gaan kijken hoe ver we kunnen komen.” Het familieteam hoopt bovenal een hoop ervaring op te doen. “Wat het dan brengt zien we van zelf”, aldus Maurice Nobel.

ONK Dutch Supersport

Chris Nobel begon zijn carrière in 2010 in de Suzuki SV Cup en is sinds 2013 actief in het ONK Dutch Supersport. Zijn beste resultaat in dit debuutseizoen was een 3e plaats tijdens de ONK Dutch Supersport-race tijdens de TT, een presentatie die de coureur op zijn Suzuki GSX R 600 evenaarde tijdens de Race of the Champions, beide op het TT Circuit in Assen.