Niks te gek!


KNMV - 21 maart, 2014

Niks te gek voor KNMV-instructeur Arjan Everink.

In het NTR-televisieprogramma Niks te Gek! krijgen mensen met een verstandelijke beperking de kans om hun grote wens te realiseren. Mario Gallas wilde heel graag eens op een Harley-Davidson rijden. Presentator Johan Overdevest riep de hulp in van KNMV-instructeur Arjan Everink.
  
De 41-jarige Mario Gallas wil niets liever dan zijn rijbewijs halen en dan op stoere Harley stappen. Vanwege zijn lichte verstandelijke beperking kan die grote wens niet in vervulling gaan. Mario heeft moeite met het behouden van overzicht en rust in druk verkeer en ondanks de rijlessen die hij volgt, zou die rit op een stampende Harley er vast niet komen. Dacht hij…
 
In het American Motorcycle Museum van Max Middelbosch komt Mario echter toch nog heel vaak dicht bij zijn ‘American Dream’ op wielen. In het Raaltense museum mag Mario van Max onder meer rondleidingen verzorgen en als dank daarvoor vraagt Mario presentator Overdevest om een muzikale verrassing te regelen voor zijn baas. Die verrassing komt er, maar de echte surprise is toch voor Mario zelf. Niet in Raalte, maar in Assen.
 
Sportster
Op het TT-circuit krijgt de volop genietende Mario een rondleiding, waarna Arjan Everink, Hoofd Verkeer en Opleiding bij de KNMV, zijn opwachting maakt. “Hij wist van niets, maar het was de bedoeling dat ik hem een rijles zou geven”, vertelt Everink. “Daarvoor had hij natuurlijk een motor nodig.” In een pitbox staat een blinkende Harley klaar voor Mario. “Hij zag meteen dat het een Sportster 883 was en kon er van alles over vertellen”, aldus Everink. “De tranen stroomden over zijn wangen.”
 
Mario’s wens om ooit eens op een Harley te mogen rijden gaat zo toch in vervulling. “Als hij het goed zou doen, zou hij van mij een certificaat krijgen. En hij deed het goed, hoor. Goed genoeg om met de Harley het circuit op te mogen. Het straalde van oor tot oor, hij had echt de dag van zijn leven. Prachtig om mee te maken.”
 
Uitzending
De uitzending van Niks te Gek! is vrijdagavond 21 maart te zien op Nederland 2 om 18.25 uur en daarna terug te kijken op http://www.uitzendinggemist.nl/