Update wegrace training circuit Navarra


KNMV - 15 maart, 2014

Op het Spaanse circuit van Navarra waren de Nederlandse wegracecoureurs voor het eerst actief tijdens de trainingen die waren georganiseerd door de KNMV.

Eerste trainingsdag

Onder het toeziend oog van KNMV bondscoach Barry Veneman werden enkele cursisten begeleid voor hun startlicentie. Na afloop van elke training kreeg men de nodige feedback en tips waar nog verbeteringen nodig waren. Onder de Spaanse zon konden de aanwezige coureurs zich goed voorbereiden op het komende wegraceseizoen. Alle rijders waren onder de indruk van het nieuwe circuit wat voldoende uitdagingen heeft met de verschillende bochten.
 
Veneman is blij met alle positieve reacties van de verschillende Nederlandse topcoureurs. “Het is voor het eerst dat de KNMV een training in het buitenland organiseert en het is voor iedereen dan ook nieuw. Maar iedereen is enthousiast over het circuit en we hebben ook diverse buitenlandse rijders die hier komen trainen. Vandaag heeft iedereen de kans gekregen om het circuit te leren kennen. Morgen rijdt de Moriwaki Cup hier hun eerste wedstrijd. Zondag hebben we met de Nederlanders een soort wedstrijd waar ik de nodige tips zal geven aan de rijders. Ze hebben hier straks drie dagen kunnen rijden om zich goed te kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen”.

Tweede trainingsdag

Barry Veneman kan met een tevreden gevoel terugkijken op de tweede trainingsdag op het Spaanse circuit van Navarra. De KNMV bondscoach is blij dat alles tot nu naar wens is verlopen. “We hebben twee geweldige mooie dagen achter de rug waar alle coureurs uit de diverse klassen voldoende hebben kunnen trainen. Gelukkig zijn er geen blessures te melden. Daarnaast hebben alle cursisten de test met een voldoende volbracht. De Moto 3, Supersport en de Dutch Superbikes hebben allen voldoende rijtijd gehad om hun motoren te kunnen testen. Daarnaast hebben we vandaag twee races voor de Moriwaki Cup gereden. Beide wedstrijden zijn super verlopen. Alleen in de eerste wedstrijd kwam er door een val een rode vlag situatie. Maar in de tweede heat is de race echt perfect verlopen. Morgen is de laatste dag en gaan we met de coureurs nog enkele dingen uitproberen. Veel dank gaat ook uit naar de KNMV trainers die de diverse coureurs met raad en daad bijstaan. Ik hoop dat iedereen met een tevreden gevoel morgen huiswaarts keert” aldus Veneman zaterdagavond.
 
Maar ook de rijders zijn bijzonder positief te spreken over het circuit en de faciliteiten op het circuit van Navarra. Regerend Supersport kampioen Kervin Bos die dit seizoen uitkomt in de Dutch Superbikes ging vandaag pas van start na enkele dagen op een ander Spaans circuit te hebben gereden. ”Dit circuit is echt een prettige verrassing. Er zit genoeg uitdaging in voor elke coureur en het duurt wel even voordat je echt hard kunt rondrijden. Mooie vloeiende en snelle bochten en twee mooie lange recht stukken. Het is alleen jammer en dom van andere rijders dat ze hier niet aanwezig zijn Ik heb diverse trainingen van andere organisaties gereden maar nooit zoveel tijd gekregen om te kunnen rijden. We hebben echt veel dingen aan de Honda kunnen uit proberen. Super gedaan KNMV en complimenten voor Barry!”
 
Ook Dutch Superbike coureur Nigel Walraven is onder de indruk van het circuit van Navarra. “Echt een van de mooiste banen waar ik ooit heb gereden. Ik had hier graag de eerste ONK wedstrijd willen rijden en ik denk dat daar menig ander coureur hier hetzelfde over denkt. Ik kan de KNMV alleen maar complimenten geven over de organisatie, echt super”.