MXGP Thailand


KNMV - 08 maart, 2014

De tweede Grand Prix Motocross van het seizoen is dit weekend in Si Racha, Thailand. In de MX2 klasse kwamen twee Nederlanders aan de start, die na de race op de hoogste treden van het podium plaats mochten nemen.

Kwalificatierace MX2: Herlings en Coldenhoff 2 en 3

Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff vertrekken zondag vanaf de tweede en derde startplaats. De kwalificatierace werd gewonnen door de Franse Kawasaki coureur Dylan Ferrandis.

Eerste manche MX2: Herlings en Coldenhoff 1 en 2

In de eerste manche hebben de Nederlanders Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff de eerste en tweede plaats weten te behalen. In tegenstelling tot in Qatar was het dit keer gelijk Herlings die de leiding in handen nam. Op vijf seconden achter Herlings was het Glenn Coldenhoff die als tweede over de finish kwam. De rijder uit Heesch startte op een vierde plaats maar wist Jordi Tixier en Dylan Ferrandis te passeren. 

Tweede manche MX2: Herlings en Coldenhoff 1 en 4

Ook de tweede manche in Thailand is gewonnen door Jeffrey Herlings. De Engelse Yamaha-coureur Max Anstie nam bij de start de leiding, maar werd halverwege de manche gepasseerd door de Nederlandse koploper in het wereldkampioenschap, die zijn voorsprong op Anstie wist uit te bouwen naar ruim tien seconden. Glenn Coldenhoff (Suzuki) finishte op een knappe vierde plaats, achter de Franse Husqvarna fabrieksrijder Romain Febvre. In de uitslag van de Grand Prix was Herlings 1 en Coldenhoff 2.

In de tussenstand voor het wereldkampioenschap heeft Jeffrey Herlings zijn voorsprong op tweede man Dylan Ferrandis uitgebouwd, Glenn Coldenhoff is geklommen van de zevende naar de derde plaats.

De MXGP klasse werd gewonnen door de Italiaan Antonio Cairoli (KTM) voor de Belgen Clement Desalle (Suzuki) en Jeremy Van Horebeek (Yamaha).

De volgende wedstrijd voor het wereldkampioenschap is op 30 maart 2014 in Beto Carrero, Brazilië.