KNMV-selectierijders kiezen voor sportvoeding van SiS


KNMV - 07 maart, 2014

Sportvoeding is enorm belangrijk. Het vormt de basis van elke sportieve prestatie en kan zorgen voor een snel herstel. Reden genoeg voor de Koninklijke Nederlandse Motorijders Vereniging (KNMV) om de samenwerking aan te gaan met SportImprovement, distribiteur van sportvoeding Science in Sport (SiS). KNMV-selectierijders worden voorzien van de producten van SiS.

Cornelis Lemstra van SportImprovement: “Nog steeds wordt sportvoeding vreselijk onderschat. Hoe vaak komt het niet voor dat een coureur gedurende de manche volledig inzakt? In de meeste gevallen is de batterij dan gewoon op.”

Tijdens en na een inspanning hebben motorsporters meervoudige koolhydraten nodig. Omdat een echte sportmaaltijd verorberen niet altijd een optie is, heeft SiS een isotone gel ontwikkeld die direct klaar is voor gebruik. Ideaal vlak voor de start! Voor herstel na een training of wedstrijd bestaat er een poeder met daarin koolhydraten, eiwitten, mineralen en zouten: dit is op elk moment te mengen met water en daarmee drinkbaar. Lemstra: “Binnen enkele minuten worden de gel of sportdrank van SiS omgezet in brandstof. Ideaal voor elke sporter. Onvoldoende energie gaat ten koste van je prestatievermogen. Dat wil niemand. Sportvoeding moet een way of life worden.”

KNMV-bondscoaches Marcel Hartman (motocross) en Barry Veneman (wegrace) onderschrijven dat. Veneman legt uit: “Bij topsporters en topprestaties is voeding een belangrijk onderdeel. Genoeg energie maar ook voldoende herstel zijn onderdelen waar we veel aandacht aan dienen te besteden. De motorsportseizoenen worden steeds langer waardoor we langdurig op de toppen van ons kunnen moeten presteren, zowel in de wegrace maar ook in de motocross is dit het geval. SiS biedt ons de juiste middelen, service en informatie om hier optimaal van te profiteren”

Kijk voor meer informatie over SiS-sportvoeding op www.sportimprovement.nl.