KNMV-leden testen X-Lite systeemhelm


KNMV - 24 maart, 2014

Hoe voelt de nieuwe X-Lite 1003-systeemhelm? Is hij stil, comfortabel en veilig? Vijf KNMV-leden gaan dat uitzoeken. Zij reageerden op een oproep in Grip om mee te werken aan een praktijktest.

In het herfstnummer van Grip, het gratis ledenmagazine van de KNMV dat vier maal per jaar verschijnt, werd gesproken over veiligheid en het belang van een goede helm. Massaal reageerden KNMV-leden op de oproep om mee te werken aan een gebruikerstest van de nieuwe X-Lite 1003. Op 21 maart ontvingen Harry Blom, Ernst de Hoog, Gerrit-Jan Zwiggelaar, Ruud Tilburgs en René Rutten na zorgvuldig passen en meten op het hoofdkantoor van importeur Nerons in Almere hun eigen testexemplaar. Hun testwerk kon beginnen!

Premium-merk

De markt van de systeemhelmen groeit door het toenemende aantal toerrijders die het gemak en comfort van de helmen met het opklapbare kinstuk en vizier hebben ontdekt. Nadat eerder Nolan al een aantal systeemhelmen in haar aanbod opnam, zijn er ook de 1002 en de 1003 van Nolans premium-merk X-Lite. De nieuwe X-Lite 1003 is gehomologeerd als jethelm en als integraalhelm. De aerodynamisch vormgegeven helm wordt door de Italiaanse fabrikant omschreven als ‘licht, comfortabel en fluisterstil’. Verdient de fiberglas systeemhelm ook die kwalificaties in de praktijk ? Het testpanel gaat zich de komende maanden intensief met deze hoofdzaak bezighouden. De bevindingen van de vijf geselecteerde KNMV-leden zijn te lezen in het speciale TT-nummer van Grip dat op 20 juni verschijnt.