Gratis naar eerste ONK wegrace op zaterdag 12 april


KNMV - 25 maart, 2014

Gratis een mooi zitplekje zoeken op de Geert Timmer-tribune of een van de andere tribunes van TT Circuit Assen? Ongestoord de paddock binnenwandelen? Dat kan allemaal op zaterdag 12 april tijdens de eerste races voor het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) wegrace.

Met de gratis toegang hoopt de KNMV de wegracesport een positieve impuls te geven. Misschien is voor een enkeling een wedstrijdprogramma op zaterdag even wennen, maar iedere liefhebber eert immers ook de traditie dat de Dutch TT op zaterdag wordt verreden. De seizoensopening van 2014 is vanwege enkele praktische redenen dit jaar niet op een zondag. Op zaterdag mag de actie op het circuit vroeger beginnen en dat biedt de mogelijkheid om vanaf 9.00 uur de beschikbare uren beter te gebruiken. En dat is ook nodig, want het wordt een hele drukke dag. Bovendien is er door een tot nu toe wat tegenvallend aantal inschrijvingen een groot financieel risico verbonden aan het organiseren van een raceprogramma over twee dagen.

Gegarandeerd spektakel

Wie echter denkt dat de eerste wegrace van 2014 de allure van een ONK mist, vergist zich. De Dutch Superbikes en de rijders in de Dutch Supersport-klasse komen na hun trainingen namelijk twee maal aan de start, terwijl een sterk veld in het ONK Dutch Sidecars op voorhand spektakel garandeert. Daarnaast is er in het strakke wedstrijdschema ook nog ruimte voor de Classics, GP Classics en de Ducati 3D Cup.

Vacante titels

Als de voortekenen tijdens de onlangs verreden KNMV-wegracetrainingen op het Spaanse circuit van Navarra niet bedriegen, belooft de strijd in de drie ONK-klassen dit jaar bijzonder interessant te worden. Superbike-kampioen Danny de Boer verdedigt vanwege verplichtingen in het Duitse IDM zijn titel niet, maar met de terugkeer van Arie Vos is meteen een titelkandidaat genoemd. De inmiddels 38-jarige Vos werd al op drie verschillende merken Dutch Superbike-kampioen en op zijn nieuwe Kawasaki gaat hij zonder twijfel voor titel nummer 4. Vos zal op het TT Circuit concurrentie krijgen van onder andere runner-up van 2013 Nelson Rolfes (BMW), 2013 ‘Rookie of the Year’ Nigel Walraven (Suzuki) en nieuweling Kervin Bos (Honda).

Bos’ overstap naar de Dutch Superbikes betekent dat de titel in de Supersport-klasse vacant is. Kanshebbers voor de overwinning in Assen zijn Kawasaki-coureur Kevin van Leuven, Davy Thoonen (Ten Kate/Honda), Christiaan Nobel (Suzuki) en EK Superstock 600-rijder Wayne Tessels (Suzuki).

In de zijspanklasse zal titelverdediger Kees Kentrop flink gas moeten geven om onder meer vice-kampioen Jarno Keppel en oud-kampioen Colin Nicholson achter zich te houden.

Harde actie!

Op zaterdag 12 april beginnen de trainingen dus al om 9.00 uur, gevolgd door zeven races. Neem voor meer informatie ook een kijkje op www.ttcircuit.com. Contact opnemen met sport@knmv.nl kan natuurlijk ook. En ook hier geldt: net als de eerste ONK in Assen kost het je niets!

Rijdersinformatie

Tijdschema