Eerste VRO Op Maat “een aanrader!”


KNMV - 31 maart, 2014

De één noemde het ‘eye opener’, de ander ‘zeker voor herhaling vatbaar’ en een derde zat de volgende dag toch ‘heel anders’ op zijn motor naar het werk. Kortom, de ongeveer veertig deelnemers van de VRO Op Maat in Lelystad hadden wat bijgeleerd. Wij peilden de meningen.

Niels van ’t Hoff, Harley-Davidson FXSB Softail Breakout

“Met mijn vorige motor, een BMW R1200 C, kon ik alles. Ik heb nog niet zo lang een nogal complexe motor, een Harley met een achterband van 240 mm breed. Het maken van achtjes lukte me niet zonder minimaal één voetje aan de grond te zetten. Op aanraden van mijn vader heb ik me ingeschreven. Ik ben ook Road Captain bij de HOG en dat wil ik ook goed doen. Na deze dag weet ik dat de beperking bij mezelf lag en niet bij de motor. De instructeur heeft me leren omgaan met de gewichtsverdeling en dankzij wat simpele trucjes durf ik te zeggen dat ik nu met deze Harley beter overweg kan dan met de BMW. D’r komt voor mij zeker nog een VRO bij. Ook omdat ik de VRO in 20 maanden kan terugverdienen dankzij de korting die de VRO met zich meebrengt op de verzekering

Jeffrey Scherrenburg, Aprilia RSV Mille

“Op de Motorbeurs in Utrecht heb ik een RSV Mille gekocht en omdat ik dit jaar meer wil gaan motorrijden, wilde ik meer controle. Zo’n Mille is ook best een serieus apparaat. En niet de makkelijkste motor. Ik raakte al een beetje gefrustreerd omdat ik niet goed kon keren op de weg. De instructeur zag me stuntelen en hij heeft me een paar eenvoudige tips gegeven. Nu ik de koppeling laat slippen, is het een makkie.”

Cock van Wouwen, Yamaha Diversion 600 F

“Ik heb mijn dochter motorrijlessen cadeau gegeven en toen ik een keer meeging, zag ik wat ze tegenwoordig allemaal moeten kunnen. Daarom dacht ik dat het voor mij ook niet slecht zou zijn om een VRO te gaan doen. Zo’n dertig jaar geleden haalde ik mijn rijbewijs zonder ook maar één les en ik heb bijvoorbeeld nooit geleerd om beter te kijken. Ik had tot vier jaar geleden heel lang niet gereden en nu ik sinds een paar maanden een andere motor heb, merk ik dat ik me niet helemaal comfortabel voel in bochten. Dan word je toch voorzichtiger. De dag na de cursus merkte ik dat ik anders keek, beter stuurde en zonder problemen harder een bocht in ging. De cursus was voor mij dus echt een ‘eye opener’. De begeleiding was heel goed en er was volop ruimte voor vragen. Ik ga eerst dit verder in de praktijk brengen, maar ik zit beslist te denken over een volgende cursus. Joh, ik ben helemaal enthousiast geworden!”

Fenna Fortgens, Suzuki GSX 650

“Mijn man heeft me opgegeven, want hij vond het nodig. Ik ben wat angstig en daar moest iets aan gedaan worden. Ik had al eerder een VRO Ladies Day gedaan en dat vond ik toen heel leuk. Hoe het nu ging? Tja… Ik ben omgevallen, dus dat was niet zo leuk! Het gebeurde bij het keren op de weg en het was mijn eigen fout. In ons groepje was ik de achterblijver. Bewust ook, want ik had gezegd dat de anderen hun gang maar moesten gaan en ik zou volgen. Maar ik heb er zeker wat van opgestoken, hoor. De korte bochtjes gaan toch beter en ik ben me nu ook bewuster van het kijken in de bochten. Ondanks dat omvallen en de schade zou ik beslist nog een keer een VRO doen.”

Thom Twisk, Honda ST1300 Pan European

“Mijn vrouw is niet zo zeker van zichzelf en ik ben voor de gezelligheid mee gegaan. We hadden samen al eerder een VRO 1 gedaan en hoewel we ook nu wat dingen hebben gedaan die we al eens hadden geleerd, is het toch handig om er weer eens op gewezen te worden hoe belangrijk het is om goed te kijken. Je bent nooit te oud om te leren. En het was gezellig, hoor! Tenslotte breng je de dag door met mensen met wie je een hobby deelt.”

Kies uit alle beschikbare VRO-data

Op verzoek van potentiële VRO-deelnemers is het nu mogelijk om langer dan 3 maanden vooruit een VRO te boeken. Kortom: als jij nu al bijvoorbeeld een VRO Op Maat wil boeken die pas in september plaatsvindt, dan kan dat! Ga naar het cursusaanbod.