Coureurs KNMV-wegracetraining tevreden huiswaarts


KNMV - 17 maart, 2014

De eerste KNMV wegracetraining, die van vrijdag 14 tot en met zondag 16 maart op het Spaanse circuit van Navarra werd georganiseerd is een groot succes geworden. Bondscoach Barry Veneman kijkt samen met zijn vier trainers met ‘gepaste trots’ terug op het evenement.

Volgens de bondscoach hebben de coureurs die drie dagen in Spanje hebben getraind als voorbereiding op het nieuwe seizoen, voldoende kunnen rijden en gaven diverse coureurs na afloop hun complimenten.

Voor herhaling vatbaar

Men sloot op een passende manier de driedaagse training af. Veneman: “Gisteren hebben we eerst een vrije training in de ochtend gehad. In de middag hebben de Moto 3, Dutch Supersport en de Dutch Superbikes een racesimulatie gereden. We hebben er bewust geen wedstrijd van gemaakt. De bedoeling was dat men kon trainen en als je een race organiseert wordt er toch anders gereden. Er zijn in deze drie dagen geen ongelukken gebeurd en dat is voor mij persoonlijk het belangrijkste. Als er een coureur een vraag of een probleem had, hebben we deze ook kunnen helpen en waar mogelijk met raad en daad bijgestaan. Voor ons was het een eerste testcase en als ik de geluiden van de aanwezige coureurs hoor, is dit zeker voor herhaling vatbaar.”

NOC*NSF op bezoek

Voor de trainingsstage bleek ook interesse te zijn vanuit sportkoepel NOC*NSF. “Een afgevaardigde kwam een kijkje nemen wat we hier aan het doen waren. Hij was zeer onder de indruk en is met een tevreden gevoel huiswaarts gekeerd. Daar doen we het per slot van rekening toch voor. Ik wens iedereen een behouden thuisreis en hoop iedereen weer te zien tijdens de eerste ONK wegrace die op het TT-Circuit Assen wordt verreden” aldus de bondcoach.

Unieke kans

Voor Wayne Tessels waren deze drie dagen een uitgelezen kans om zijn nieuwe Suzuki eens uitgebreid te kunnen testen voordat de eerste wedstrijd van start gaat. De EK Superstock 600-coureur en KNMV-selectierijder is enthousiast over de trainingsstage: “Marc Hoegee van Suzuki was hier al deze drie dagen persoonlijk aanwezig. Ik heb samen met mijn technische crew en Marc de nodige dingen uit kunnen testen. Dat kan je bij een andere training bijna nooit, omdat de trainingen daar meestal te kort voor zijn. Dit geeft mij een goed gevoel voor de eerste wedstrijd. Elke training duurde een uur en dan kan je ook enkele nieuwe zaken uittesten. Ik na niets anders zeggen dan bedankt Barry en de KNMV voor deze unieke kans”.

Bekijk op de Facebookpagina van de KNMV enkele actiefoto’s.