Coldenhoff wint tweede manche GP Brazilië


KNMV - 29 maart, 2014

Glenn Coldenhoff heeft de tweede manche in de MX2 klasse van de Grand Prix in Brazilië op het circuit van Beto Carrero op zijn naam geschreven.

In de eerste manche, die werd gewonnen door de Zwitser Arnaud Tonus (Kawasaki), moest de coureur uit Heesch genoegen nemen met de vijfde plaats. De Nederlandse rijder van Rockstar Energy Suzuki Europe eindigde in de totaaluitslag van de Grand Prix als tweede, achter Tonus (1-2).

Jeffrey Herlings, titelverdediger in de MX2 klasse, ontbrak in de Grand Prix van Brazilië vanwege een vorige week in Mill opgelopen schouderblessure.

In de totaalstand voor het wereldkampioenschap gaat Tonus nu aan de leiding met 112 punten, op twee punten gevolgd door Glenn Coldenhoff. Herlings staat vierde met een achterstand van 15 punten op de koploper.

MXGP
 

In de MXGP klasse was er één Nederlandse deelnemer, Herjan Brakke. De rijder uit Staphorst neemt in het Kawasaki fabrieksteam de plaats in van de geblesseerde Tommy Searle. Brakke kwalificeerde zich in Brazilië als tweeëntwintigste, in de eerste manche eindigde hij ook op deze positie. In de tweede manche werd Brakke als achttiende afgevlagd, goed voor drie WK punten.