Seizoen voorbij voor Stellingwerf?


KNMV - 09 maart, 2014

IJsracer René Stellingwerf belandde zaterdag na een botsing met Günther Bauer tijdens zijn tweede heat in het ziekenhuis. Vanwege een ernstige vleeswond en een hersenschudding lijkt het seizoen voor de Fries voorbij te zijn.

Stellingwerf begon de Nederlandse ronde van het WK IJsrace zaterdag nog uitstekend met een tweede plaats in zijn eerste serie. Tijdens de tweede heat ging het echter vreselijk mis tijdens een pittig duel met de ervaren Duitser Günther Bauer. “Ze gingen samen de bocht in, met René aan de buitenkant en Bauer aan de binnenkant”, vertelt zijn vrouw Nathalie Stellingwerf-Matthijssen. “Het was stuivertje wisselen, totdat Bauer naar buiten kwam en René de pakken in ging. Hij is met zijn hoofd ergens hard tegenaan gekomen, want hij is vijf minuten buiten bewustzijn geweest.”

Zes weken rust
In het ziekenhuis constateerden artsen een hersenschudding en een ernstige wond in Stellingwerfs linker knie. “Daar zijn spieren afgescheurd en de knie zit nu in een soort spalk. René moet alle inspanning vermijden en niet te veel drukte om zich heen hebben. Hij zal wel een week of zes rust moeten houden”, aldus zijn echtgenote Nathalie. De seizoensfinale in het Duitse Inzell zal Stellingwerf daarom vrijwel zeker moeten missen. “We hebben de hoop nog niet opgegeven, want eerst worden er op maandag nog weer foto’s gemaakt. Maar het ziet er natuurlijk niet rooskleurig uit. Heel zuur, want hij reed heel sterk.”

Wereldkampioen domineert
Regerend wereldkampioen Daniil Ivanov domineerde beide dagen tijdens het WK IJsrace in Assen. De Rus bouwde zo zijn voorsprong in het kampioenschap uit. Günther Bauer liep op zondag bij een valpartij een dubbele armbreuk op. Sven Holstein was op zaterdag na het uitvallen van Stellingwerf de best geklasseerde Nederlander met een twaalfde plaats. Dirk Werkman klasseerde zich op de afsluitende dag met een uitstekende tiende positie. De Fries was op vrijdag tijdens de wedstrijden om de Roelof Thijs Bokaal al keurig als derde geëindigd.