App voor sporters: Dopingwaaier


KNMV - 11 maart, 2014

Motorsporters die te maken hebben met dopingcontroles doen er goed aan om de app Dopingwaaier te downloaden. Deze app is vernieuwd en beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Met de Dopingwaaier kunnen sporters direct alle in Nederland geregistreerde geneesmiddelen controleren. Ook kan met de lijst van veilige voedingssuplementen checken, de dopingcontroleprocedure bekijken en de belangrijkste dopingregels nalezen.

Download de app voor iOS of Android (gratis). De app is ook beschikbaar als mobiele website: www.dopingwaaier.nl.

Wat biedt de App?

Geneesmiddelen controleren

Je kunt in de App direct alle in Nederland geregistreerde geneesmiddelen controleren op de aanwezigheid van doping. Ook kun je nagaan of specifieke werkzame stoffen verboden zijn of niet.

Voedingssupplementen checken

Ook voedingssupplementen kun je checken. Je kunt in de winkel al bekijken welke batches van supplementen op de NZVT-lijst staan.

Dopingcontroleprocedure bekijken

Krijg je een onverwachte dopingcontrole en wil je je rechten en plichten weten? Bekijk de procedure dan stap-voor-stap in de App.

Dopingregels nalezen

Voor als je de essentiële dopingregels wilt napluizen.

Belangrijkste dopingrisico’s vermijden

Dopingovertredingen vinden soms per ongeluk plaats. Weet hoe je dopingrisico’s kunt vermijden.

Statement maken tegen doping

Twijfelt er iemand aan je fantastische sportprestaties? Maak je dan hard voor een dopingvrije sport en teken het statement tegen doping.

Nieuwsflits ontvangen

Is er belangrijk nieuws? Ontvang dan direct een nieuwsflits op je smartphone.

Vragen stellen

Heb je een vraag over geneesmiddelen, voedingssupplementen, de dopingregels of een controle, stel deze dan heel simpel via de mailservice in de App. Je krijgt dan binnen een werkdag antwoord, zoals je gewend bent van ons.