Warmdraaien voor de Dutch TT


KNMV - 20 juni, 2014

Van de echte liefhebbers wordt komende week aardig wat doorzettingsvermogen gevraagd. Want in de aanloop naar de Dutch TT bruist het in de stad al vanaf zaterdag 21 juni van de activiteiten tijdens de TT Speed Week Assen.

Kermisklanten kunnen al vanaf zaterdagmiddag vanaf 13.00 beginnen aan een ‘rollercoaster’-week. Mensen met een lange adem kunnen ook daags na afloop van de zaterdagse TT nog een tijdje ‘uitbuiken’ op de kermis, want ook op zondag helpen de attracties op het Veemarktplein je eraan te herinneren dat de wereld draait. Hoewel misschien niet iedereen na een weekje TT echt op die ‘reminder’ zit te wachten. Op zaterdag 21 juni komt de week aardig op gang met ook nog onder meer de TT Run en het Balloon Festival.

TT City Racing
Op zondag 22 juni is het TT City Racing-dag. Dan zijn er ook daadwerkelijk motoren in allerlei soorten en maten te zien in de stad. Er zijn onder meer demo’s van de rijders uit de Molenaar NSF100 Cup, Moriwaki Cup en de Yamaha R125 Cup. Daarnaast leveren onder meer de Ducati Club en het Centennial Motor Racing Team demo’s af, terwijl ook Supermoto-rijders onder aanvoering van voormalig Europees- en meervoudig Nederlands Marcel van Drunen door de stad driften. Ook de Moto3-coureurs Scott Deroue, Bryan Schouten en Anna Carrasco komen gedurende de middag enkele malen in actie. Liefhebbers van ultiem spektakel zitten goed met de waaghalzen van North Side Freestyle.

Meet & Greets
Maandag, dinsdag en ook woensdag is er een motorbeurs in de stad en op woensdag begint de TT-koorts wat op te lopen. De MotoGP-sterren Nicky Hayden, Stefan Bradl en Scott Redding komen samen met onder meer Scott Deroue, Bryan Schouten, Jasper Iwema en Thomas van Leeuwen een uurtje handtekeningen uitdelen, terwijl Freestyle- trial- en BMX-demo’s de sfeer er ongetwijfeld in houden. Die demo’s gaan door tot en met vrijdag, waarbij op die slotdag ook nog Dakar-rijder Frans Verhoeven optreedt. De vrijdag moet de topdag worden van de TT Speed Week onder de noemer MOTO City Racing, met onder meer demo’s van Giacomo Agostini op een Yamaha 0W60 uit 1982 en de Red Bull Rookies Bo Bendsneyder en Robert Schotman. Vanaf 19.30 is er de door de Ducati Club georganiseerde TT Night Ride.

Wil je meer weten over het complete programma, de dagindelingen en de muziekacts die vanaf woensdag optreden, ga dan naar  http://ttspeedweekassen.nl/.