Van der Mark tweede in Misano


KNMV - 22 juni, 2014

Jules Cluzel heeft in Misano de World Supersport wedstrijd gewonnen. De Fransman was na negentien ronden het snelst voor Michael van der Mark en PJ Jacobsen. In de EK Superstock 600 wedstrijd eindigde Wayne Tessels als vierde, in de EK Superstock 1000 race werd Kevin Valk als negende afgevlagd.

World Supersport

Michael van der Mark wist de afstand naar Cluzel ronde na ronde iets te verkleinen, maar kwam op de finish nog anderhalve seconde tekort op de Fransman. Tony Coveña wist zich na een moeilijke kwalificatie gedurende de race ronde na ronde te herpakken en kwam als achttiende over de finish.

In de tussenstand voor het wereldkampioenschap gaat Van der Mark nog steeds ruim aan de leiding met 135 punten, Cluzel bezet met 107 punten de tweede plaats terwijl Marino met 85 punten derde staat.

EK Superstock 600

De vanaf de pole vertrokken Marco Faccani heeft zaterdagmiddag op het circuit van Misano de EK Superstock 600 wedstrijd winnend afgesloten. De Italiaan kwam als eerste over de finish voor zijn landgenoten Fedrico Caricasulo en Davide Stirpe. Wayne Tessels finishte als vierde. Koen Zeelen kwam als eenentwintigste over de finish.

EK Superstock 1000

Lorenzo Savadori heeft de race gewonnen. De van pole vertrokken Italiaan was het snelst voor Leandro Mercado en Fabio Massei. Kevin Valk beëindigde de race als negende.