Toertip: Mulders Motorenrit van de MTC Veendam e.o.


KNMV - 18 juni, 2014

Wat kun je tegenwoordig nog krijgen voor 5 euro? Nou, de Mulders Motorrit van de Motor Toer Club Veendam levert je voor dat geld een leuke route, een picknick én een barbecue. Gaat er dan echt niets boven Groningen?

De Motor Toer Club Veendam en Omstreken heeft jaarlijks zo’n twaalf toerritten op de agenda staan. De ritten variëren van zo’n 90 tot 250 kilometer en als startpunt voor de tochten wordt regelmatig een andere plek uitgezocht. Mulders Motoren is zo’n punt dat elk jaar een paar keer als vertrekplaats dient. “Het is dan een kwestie van ’s ochtends de deur open doen en de mensen een bak koffie met cake aanbieden”, zegt Julian Loots van Mulders Motoren. In mei was de motorzaak al het startpunt van de Windrit die richting Duitsland voerde. Vorig jaar verbond Mulders Motoren voor het eerst haar naam aan een toertocht van de MTC Veendam. “Dat heeft ons veel goodwill gebracht en uiteindelijk ook nieuwe klanten”, zegt Loots. “Aan de opzet hebben we daarom dit jaar ook niets gewijzigd.”

Veel voor weinig
De opzet van deze tweede Mulders Motorenrit is ook simpel. Voor 5 euro kun je vanaf 10.00 uur na koffie en cake vertrekken voor een 150 kilometer lange route door Groningen. Onderweg wordt de deelnemers van 12.30 tot 13.30 een geheel verzorgde lunch aangeboden en bij terugkeer ook nog eens een barbecue vanaf 15.30 uur. “Je kunt de route individueel rijden met GPS, maar ook in een groep”, vertelt Julian Loots. Hij verwacht een grote toeloop. “Vorig jaar hadden we bijna honderd deelnemers en dat was toch wel een succes. Mensen wachten natuurlijk ook een beetje af wat voor weer het zondag gaat worden, maar we hebben ook nu al flink wat aanmeldingen.”
Inschrijven vooraf is voor deze rit dus gewenst. Tenslotte willen de barbecue-specialisten van de MTC Veendam en Omstreken wel weten voor hoeveel gasten zij de tafels dienen te dekken.

Toerrit: de tweede Mulders Motorenrit van de MTC Veendam en Omstreken
Waar? Vertrek bij Mulders Motoren, Vrijheidsweg 19, 9641 KP in Veendam
Wanneer? Zondag 22 juni
Hoe laat? Starten kan vanaf 10.00 uur
Hoe lang? 150 kilometer (route beschikbaar voor GPS)
Kosten? Deelname kost 5 euro per deelnemer, inclusief picknick en barbecue. Vooraf inschrijven is gewenst!
Meer info? http://www.muldersmotoren.nl/updates/mulders-motoren-barbecue-rit/