Toertip: after TT-rit van MC Alkemade


KNMV - 26 juni, 2014

Afkicken van de Dutch TT kan aanstaande zondag met de After TT-rit van de MC Alkemade. ‘Omdat niemand het deed’, organiseerde de toercommissie van de club daags na de TT een rit. Inmiddels is het een traditie.

Er gaat nog elk jaar wel ‘een koppeltje’ van de club naar de TT in Assen, vertelt bestuurslid Marcel de Jong van de MC Alkemade. Dat zal ook zaterdag 28 juni niet anders zijn. Speciaal voor die TT-gangers bepaalde de toercommissie van de club dat de After TT-rit dan maar niet al te vroeg moest beginnen. “Normaal start het inschrijven voor onze toertochten zo tussen 9 en 9.30, maar voor deze rit hebben we dat tijdstip destijds aangepast”, Aldus De Jong. “Dat hebben we daarom al die jaren zo maar gehouden. Je kunt vanaf 12.00 vertrekken.”
De club in het Zuid-Hollandse Oude Wetering bestaat dit jaar precies dertig jaar en telt ruim honderd leden en een aantal van hen zal er tijdens de After TT-rit ook vast weer bij zijn, weet De Jong. “We hebben meestal zo’n zestig tot zeventig deelnemers. Niet alleen clubleden, want deze rit staat ook open voor niet-leden”, zegt De Jong.

‘Geweldig sturen’
Het clubgebouw in Oude Wetering geldt aanstaande zondag als startpunt voor een tocht van zo’n 120 kilometer. Het karakteristiek lintdorpje De Meije is in de route opgenomen, net als de gelijknamige rivier en het dorp Waarder. “Het is tocht door een heel landelijk gebied, een typisch polderlandschap”, vertelt De Jong. Maar polders blinken toch doorgaans uit door kaarsrechte wegen? De After TT-rit niet, zo zegt De Jong. “De route slingert mooi langs De Meije”, vertelt De Jong. “Met vaak heel smalle weggetjes. Je kunt er geweldig sturen.”
Na afloop is de bar van het clubhuis tot 19.00 open voor terugkerende deelnemers van de toerrit. Daar kun je ook nog eens napraten over de Dutch TT. Tenslotte heet de rit niet voor niets de After TT-rit.

Toerrit: De After TT-rit van de MC Alkemade
Waar? Startpunt is het clubhuis aan de Weteringlaan 22, 2377 CN  in Oude Wetering
Wanneer? Zondag 29 juni 2014
Hoe laat? Starten kan tussen 12.00 en 14.00 uur
Hoe lang? 120 kilometer (routes voor Garmin en TomTom download beschikbaar)
Kosten? De kosten van deelname bedragen € 5,- (thee en koffie gratis)
Meer info? http://www.mcalkemade.nl/ of toercommissie@mcalkemade.nl