Streuer/Koerts tweede in sprintrace WK Kroatië


KNMV - 14 juni, 2014

Na een morgen van kwalificaties, waar al het nodige gebeurde, was het vandaag aan het einde van de middag tijd voor de sprintrace. Bij voorbaat stond eigenlijk al vast dat de strijd niet te vinden zou zijn in het gevecht om de eerste plaats, maar meer in de strijd voor de rest van de podium plaatsen.

Sprintrace zaterdag 14 juni

Bennie Streuer met passagier Geert Koerts hadden een goede start. Als tweede kwamen ze door de eerste bocht. Direct volgend aan Reeves dook Streuer in het achterwiel van de Brit. Het tempo van Reeves kon niet gevolgd worden, maar Streuer en Koerts reden zeer constante rondetijden, konden de race beheerst uitrijden en finishten op de tweede plaats.

Voor het team van Streuer was dit de eerste WK podiumplaats. Morgen staat de goldrace op het programma waar wederom om de WK-punten gestreden zal gaan worden. Met het resultaat van vandaag kijkt team Streuer vol vertrouwen uit naar deze race die zal gaan over 18 ronden.

Uitslag Sprintrace:
1 Tim Reeves – Gregory Cluze   GBR/FRA
2 Bennie Streuer – Geert Koerts   NED/NED
3 Petri Makkula – Harri Asumanie  FIN/FIN
4 Uwe Gürck – Manfred Wechselberger  GER/AUT
5 Jacob Rutz – Thomas Hofer   SUI/SUI

Goldrace zondag 15 juni

Door een matige start doken Streuer en Koerts als derde de eerste bocht in. Halverwege de eerste ronde werd de tweede positie al teruggepakt van Gürck. Bennie Streuer en Geert Koerts liepen per ronde iets weg bij de achtervolgende teams van Gürck en Makkula, die in een hevig gevecht verwikkeld waren. Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong van het Drentse team al opgelopen tot 6 seconden en leek niets in de weg te zitten voor hun tweede podium van het weekend. Echter in de laatste ronde brak de aandrijfketting en kwam het duo stil te staan naast de baan. De tweede plaats en de daarbij horende 20 WK-punten zijn hierdoor verloren gegaan. De teleurstelling was dan ook groot bij het team. Tim Reeves leidde net als gisteren de race van begin tot het einde en finishten dan ook op ruime voorsprong op de teams van Makkula en Gürck.

1 Tim Reeves – Gregory Cluze   GBR/FRA
2 Petri Makkula – Harri Asumanie  FIN/FIN
3 Uwe Gürck – Manfred Wechselberger  GER/AUT

Over twee weken wordt er tijdens de Dutch TT wederom een WK-wedstrijd verreden.