Primeur bij Pinksterraces Oss


KNMV - 03 juni, 2014

De organisatie van de Pinksterraces in Oss, die op 8 en 9 juni 2014 worden verreden, heeft de raceliefhebbers opnieuw een primeur te bieden.

Nadat in eerdere edities al een Formule 1-demo, 50cc races en 3-uurs races hun opwachting maakten, zal in 2014 de klasse IRRC (International Road Racing Championship) voor het eerst in Oss aan de start staan. Het is een internationale competitie op stratencircuits, met rijders uit Duitsland, België, Tsjechië en natuurlijk Nederland, in de klassen supersport en superbike. 

Aangezien diverse races ook meetellen voor het Open Belgisch Kampioenschap worden er veel zuiderburen verwacht op het Paalgravencircuit, dat door de organisatie op diverse punten is aangepast om de veiligheid te vergroten. Hiervoor werd onder meer de pitstraat verlegd. Voor de meeste klassen is Oss, na Assen en Hengelo, het derde evenement dat meetelt voor het ONK wegrace.

In de Dutch Superbikes zal de lokale held Arie Vos aan de start staan en waarschijnlijk gaat hij het in de IRRC opnemen tegen de viervoudig kampioen Didier Grams. Bij de ONK-races treft hij o.a. Nigel Walraven, Kervin Bos en Allard Kerkhoven die in Oss ook voor eigen publiek rijdt. In de Dutch Supersport gaat Davy Thoonen voor de titel, maar het seizoen is nog pril en Rob Hartog, Christiaan Nobel en Lesley ten Tusscher hebben dezelfde plannen.
 
De categorie van de Classics, met Jan Frank Bakker, Jarno Jonker en Ernst Hagen wordt in 2014 uitgebreid met de tweetakten 250cc en 350cc uit de jaren ‘70 en ’80.
Na afloop van de trainingsdag op 8 juni gaat de inmiddels traditionele 3-uursrace van start met bijna 50 teams, inclusief Le Mansstart, pitstops en rijderswissels. Het betreft hier een regelmatigheidswedstrijd.

Onder aanvoering van titelverdedigers Kees Kentrop/Danny de Haas geven ook de zijspannen acte de presence in Oss en zijn Bennie Streuer/Geert Koerts, John Smits/Günther Verbrugge en Jarno Keppel/Freek Dirksen de belangrijkste kandidaten voor eremetaal. Hetzelfde geldt voor Colin Nicholson/Jarno van Lith, die terugkeren van blessureleed.

Kijk voor het volledige programma van de Pinksterraces in Oss op http://www.wegraceoss.nl/