KNMV steunt ‘Ride To Work Day’


KNMV - 10 juni, 2014

Iedereen die op de motor of scooter naar zijn werk gaat, kent de voordelen van een tweewieler in het drukke dagelijkse verkeer. Maandag 16 juni is uitgeroepen tot ‘Ride To Work Day’. De KNMV ondersteunt het initiatief.

Hoewel de ‘Ride To Work Day’ wellicht niet bij iedereen bekend is, staat op maandag 16 juni al weer de 23e editie gepland. Het initiatief vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, waar een niet-commerciële organisatie al meer dan twee decennia het gebruik van de motor en scooter in het dagelijkse verkeer propageert. De initiatiefnemers wijzen echter niet alleen op de praktische bruikbaarheid van de motor en scooter, maar ook op de milieuvoordelen die de gemotoriseerde tweewieler kan bieden.

Fileprobleem

De wereldbond FIM steunt het initiatief  en ook de KNMV staat positief ten opzichte van de ‘Ride To Work Day’. In het eerste kwartaal van 2014 zaten de motorfietsverkopen in Nederland vergeleken met dezelfde periode vorig jaar maar liefst 13,5 procent in de plus en van een gebrek aan interesse in de motor is dus bepaald geen sprake. “We weten dat veel mensen wel een motor hebben maar die niet altijd gebruiken voor hun woon-werk verkeer”, zegt Patrice Assendelft, Algemeen Directeur van de KNMV. “De laatste jaren is het fileprobleem wat minder geworden als gevolg van de economische recessie. Nu de economie zich weer aan het herstellen is, is de verwachting dat het ook weer drukker wordt op de weg. Daar kun je als motorrijder dus op inspelen.”

‘Elke dag’

Assendelft ziet vanwege de verwachte toenemende drukte op de weg dan ook kansen voor de motor- en scooterrijder in het dagelijkse verkeer. “Als je van punt A vertrekt, kun je met de motor en de scooter vrij nauwkeurig aangeven wanneer je op punt B arriveert. Met een auto lukt je dat niet”, aldus Assendelft. “De motor en de scooter bevorderen de doorstroom en helpen de congestie-problematiek te beperken. Wat de KNMV betreft is het dus niet alleen op maandag 16 juni ‘Ride To Work Day’ maar als het ook maar enigszins kan gewoon elke dag.”