KNMV-stem bij dijkwegen


KNMV - 02 juni, 2014

Afgelopen zaterdag werd in Lopik gediscussieerd over overlast door motorrijders op dijkwegen. De KNMV was erbij.

Regelmatig komt het probleem van geluidsoverlast door motorrijders op dijkwegen aan de orde, vaak in combinatie met snel en gevaarlijk rijden. Op 31 mei werd over dit onderwerp gediscussieerd  in Lopik, waar het mooie weer altijd veel motorrijders naar de Lekdijk lokt. De KNMV was als belangenbehartiger van motorrijders uitgenodigd om ook een woordje te doen.

Namens de overkoepelende motorvereniging was VRO-docent Theo Noë van de partij om toelichting te geven op de problematiek van motorrijders op dijkwegen. Dat was maar goed ook, want naast de recreatieve motorrijders komen er ook jongens die de dijk als racecircuit beschouwen. De KNMV vindt dat motorrijders hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen door rekening te houden met de andere recreanten, zoals voetgangers en fietsers, en uiteraard de bewoners. Daarbij is handhaven door de overheid wel een optie, maar afsluiten van de dijkwegen voor alleen motorrijders zeker niet.
 
Ga naar http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/u-vandaag/20140531-1700/ om de reportage op RTV Utrecht en de reactie van Theo Noë te zien (vanaf 3 min. 20 sec.).