Bendsneyder wint RBRC, Iwema twaalfde in Moto3


KNMV - 27 juni, 2014

Bo Bendsneyder heeft zaterdag de tweede race in de Red Bull MotoGP Rookies Cup race op het TT-circuit in Assen op zijn naam geschreven, nadat hij net buiten het podium was geëindigd in de eerste race op vrijdag. In de Moto3 klasse deed wildcard deelnemer Jasper Iwema het goed met een twaalfde plaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup race 1

De race, die door regen werd uitgesteld en met twee ronden ingekort, werd gewonnen door de Japanner Soushi Mahara, voor Jorge Martin en Bradley Ray. De achterstand van Bendsneyder op Ray was slechts 0,110 seconde. Robert Schotman kwam vier ronden voor het einde ten val.

Red Bull MotoGP Rookies Cup race 2

Op vrijdag greep Bo Bendsneyder in de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race nog net naast het podium, in de tweede race op zaterdagmiddag stapte de Nederlander wel op het podium en dan ook nog op de bovenste trede. Robert Schotman werd dertiende. In het klassement heeft Martin met 101 punten nog steeds de leiding voor Mihara die 78 punten achter zijn naam heeft. Pagliani (65 punten) staat op de derde plaats, voor de naar de vierde plaats gestegen Bendsneyder (60). Schotman staat met vier punten op een 20e plaats.  

Moto3 kwalificatie

De Australiër Jack Miller mag de Moto3 race voor de 84ste Dutch TT vanaf pole vertrekken. Hij bleef hij Alex Marquez en Niklas Ajo voor. Jasper Iwema is op de zeventiende plaats de beste Nederlander. Scott Deroue kwam in de slotfase nog goed naar voren en kwalificeerde zich uiteindelijk als 21ste, wat voor hem een goede uitgangspositie voor de race is. Voor Bryan Schouten is een 29ste plaats weggelegd, Thomas van Leeuwen kwam niet verder dan de 34ste plaats, nadat hij al vroeg in de sessie onschuldig onderuit ging in De Strubben. De verschillen zijn echter zeer klein.

Moto3 race

De wedstrijd op het TT-circuit is gewonnen door de Spaanse Honda coureur Alex Marquez, voor zijn landgenoot Alex Rins en de Portugees Miguel Oliveira. Beste Nederlander werd wildcard rijder Jasper Iwema met een knappe twaalfde plaats. Ook Bryan Schouten deed het goed met een zestiende plaats. Scott Deroue (20) en Thomas van Leeuwen (23) waren de overige Nederlandse deelnemers.