Bendsneyder over CEV Aragon: “Er had meer ingezeten”

Bo Bendsneyder

KNMV - 10 juni, 2014 FOTO - Foto: Tech 3

Met veel strijd en wilskracht weet de 15-jarige Dutch Racing Team coureur Bo Bendsneyder als elfde over de finish te komen tijdens het CEV Repsol op Motorland Aragón. Even heeft de jonge Rotterdammer zelfs mee kunnen vechten met de groep achtervolgers die streden om de derde plaats.

Met gemengde gevoelens kijkt Bendsneyder terug naar zijn prestatie. “We hebben dit weekend laten zien dat we echt met de top kunnen meekomen. Natuurlijk ben ik blij met de elfde plaats maar er had misschien wel meer ingezeten deze race.”

Na een goede start vanaf de elfde positie komt Bendsneyder als vijftiende de eerste ronde door. Fabio Quartararo en Jorge Navarro pakken al snel de leiding in de wedstrijd gevolgd door een groep van zeven coureurs. Bendsneyder zit daar met nog drie andere jongens nét achter. Onder aanvoering van Bendsneyder weet deze groep halverwege de wedstrijd de aansluiting met de achtervolgende kopgroep te vinden. Er volgt een hergroepering waarbij er met 9 coureurs wordt gestreden om plaats 3.

Inhaalrace

Bendsneyder mengt zich sterk in de strijd en schuift zelfs even op naar de tiende plaats. In de twaalfde ronde raakt hij een medecoureur waardoor hij buiten de baan komt en terugzakt in de wedstrijd. Hij sluit dan achter aan bij een groepje coureurs en ligt op dat moment achttiende. Met nog slechts drie rondes te gaan haalt Bendsneyder alles uit de kast en begint hij aan een indrukwekkende inhaalrace. Hij voert het tempo flink op en in de laatste ronde heeft hij de vijf directe tegenstanders uit zijn groep ingehaald en komt hij zeer verdienstelijk als elfde over de streep. Fabio Quartararo wint de race.