Acht Nederlandse TT-coureurs


KNMV - 10 juni, 2014

Tijdens een gecombineerde persconferentie voor de Nederlandse en Duitse media stonden op 10 juni acht Oranje-coureurs op TT Circuit Assen voor het voetlicht.

Samen met Oosterburen

De Nederlandse rijders werden in Assen op de persconferentie vergezeld door twee voormalige Duitse wereldkampioenen Stefan Bradl en Sandro Cortese. Verder zullen de heren elkaar niet op het asfalt treffen, omdat ze in andere categorieën uitkomen. Waar Bradl en Cortese in de MotoGP en Moto2 starten, rijden de vier Nederlanders voor het wereldkampioenschap in de Moto3-klasse.

Vier man in Moto3

Scott Deroue en Bryan Schouten beschikken beiden over een vaste startplek en hoewel ze tijdens hun eerste seizoen nog geen WK-punten hebben behaald, is bij de laatste GP’s wel degelijk sprake van progressie. Voordat Deroue en Schouten van 26 tot en 28 juni voor eigen publiek in actie zullen komen, rijden ze dit weekend eerst nog de Grand Prix van Catalonië op het circuit van Montmeló. Daarna worden ze in Assen vergezeld door Thomas van Leeuwen en Jasper Iwema, die beiden een wildcard hebben gekregen en ondertussen hun nieuwe materiaal hebben getest.

Mooi bijprogramma

Naast de drie MotoGP-klassen staan er nog drie andere categorieën op het programma, zodat de dagen voor de racefans in Assen goed zijn gevuld. Op vrijdagmiddag 27 juni rijden de zijspannen voor hun mondiale titel, met in hun midden de combinatie Bennie Streuer/Geert Koerts. 
Voorafgaand aan de driewielers rijden de Red Bull Rookies hun eerste van twee races. In deze internationale cupwedstrijden voor jong talent is Nederland goed vertegenwoordigd door Bo Bendsneyder en Robert Schotman. Beide 15-jarige rijders maken deel uit van de KNMV-wegraceselectie. Het programma wordt op zaterdag 28 juni afgesloten met een wedstrijden voor het ONK Dutch Supersport.

Op radio en tv

Tussen al het WK-voetbalgeweld door is de TT van Assen ook dit jaar live te volgen bij NOS Sport, vanaf 10.45 uur op Nederland 1 en NOS.nl. De luisteraars van Langs de Lijn krijgen van 12.00 uur nieuwsflitsen voorgeschoteld. Sport1 verzorgt live uitzendingen van zowel de trainingen als de races.

Speedweek vanaf 21 juni

Veel muziek, demo’s van diverse takken van motorsport, een meet & greet met de Nederlandse rijders, Giacomo Agostini op een 500cc Yamaha, TT City Racing. Het is maar een greep uit de vele activiteiten die vanaf 21 juni in en rond het centrum van Assen zullen plaatsvinden. Ga voor het volledige programma naar http://www.ttspeedweekassen.nl/