WSBK Portimão: Van der Mark wint, Tessels tweede


KNMV - 05 juli, 2014

Dit weekend zijn World Superbike en Supersport races op het circuit van Portimão in Portugal. Michael van der Mark heeft zijn vierde World Supersport zege van het seizoen weten te behalen. In de EK Superstock 600 eindigde Wayne Tessels als tweede.

Kwalificaties

 
World Supersport
Kenan Sofuoglu wist de snelste tijd te noteren, de Kawasaki rijder was 0,078s sneller dan klassementsleider Michael van der Mark. Jules Cluzel start vanaf de derde plaats. Tony Coveña start vanaf de 20e positie.

EK Supersport 1000
Lorenzo Savadori heeft de pole weten te pakken, voor Leandro Mercado. Kevin Valk start vanaf de achtste plaats.

EK Superstock 600
Wayne Tessels mag vanaf pole vertrekken. Koen Zeelen kwalificeerde zich op een nette 16e plaats.

European Junior Cup
Voor de derde keer dit seizoen mag Javier Orellana vanaf pole vertrekken. Jamie van Sikkelerus start vanaf de elfde plaats, Max van Schoonhoven vanaf plaats 17.

Races

 


World Supersport

Michael van der Mark was in de door een rode vlag situatie ingekorte wedstrijd het snelst, voor Jack Kennedy en Kenan Sofuoglu. Coveña werd als achttiende afgevlagd. Door zijn vierde overwinning van het seizoen en door het uitvallen van Cluzel heeft Van der Mark zijn leidende positie in het kampioenschao weten uit te breiden tot maar liefst 53 punten. De Nederlander heeft na acht van het twaalf wedstrijden tellende World Supersport kampioenschap 160 punten weten te scoren terwijl Cluzel er 107 achter zijn naam heeft staan. Marino bezet de derde plaats met 93 punten.

 

 

EK Superstock 1000
Lorenzo Savadori heeft de race gewonnen. De Italiaan was het snelst voor Mathieu Lussiana en David McFadden. Kevin Valk eindigde als elfde.
 
EK Superstock 600
De Italiaan Marco Faccani wist de race op zijn naam te schrijven, achter de winnaar vochten Federico Caricasulo en Wayne Tessels een spannende strijd voor de tweede plaats, die door Tessels in de laatste ronde in zijn voordeel werd beslist. In het klassement heeft Faccain de leiding (106 punten) voor Tessels (72) en Tuuli (58).