Wolfgang Srb nieuwe voorman FIM Europe


KNMV - 07 juli, 2014

De Oostenrijker Wolfgang Srb is tijdens het jaarcongres van de FIM Europe gekozen tot voorzitter. Martin de Graaff behield op overtuigende wijze zijn bestuursfunctie namens de KNMV.

Het 20e FIM Europe Congres, dat dit jaar werd gehouden in Krakau, stond grotendeels in het teken van de verkiezingen. In totaal 43 motorbonden waren in Polen aanwezig om hun stem uit te brengen op twee kandidaten voor het voorzitterschap. Met grote meerderheid werd Wolfgang Srb (63 stemmen) uit Oostenrijk gekozen; zijn tegenkandidaat Wolfgang Glas uit Duitsland kreeg twaalf stemmen.

Srb is afkomstig uit de crosswereld en was tot afgelopen zaterdag voorzitter van de CMS (motocrosscommissie) van de FIM; een functie die hij moest neerleggen na de verkiezing in Polen. “De FIM Europe is niet alleen de grootste continentale motorbond wat het aantal aangesloten landen betreft, maar ook qua rijders, licentiehouders, organisatoren en evenementen,” reageerde Srb en hij nam meteen een voorschot op zijn plannen. “Er is dringend behoefte aan grotere financiële steun van de FIM voor Europese projecten.”   

In het bestuur van de FIM Europe werden in Polen in acht leden (vicepresidenten) gekozen. Van dit gezelschap ontvingen de Nederlander Martin de Graaff en de Fin Juhani Halme het maximale aantal stemmen. “Toch een mooi signaal dat je goed bezig bent geweest. Ik kan er weer vier jaar tegenaan”, zei De Graaff die namens de KNMV zitting heeft in het bestuursorgaan.

“We zijn volop bezig om nieuwe toekomstplannen te ontwikkelen. Een van de speerpunten is het Europees Kampioenschap wegrace, maar het is zeker niet alleen sport. We moeten goed kijken naar de positie van de motorrijder in het verkeer en zorgen dat we in Brussel sterk vertegenwoordigd zijn. Daarvoor kunnen we de kennis benutten die bij de aangesloten bonden aanwezig is.”