Update ontwikkelingen ONK wegrace 2015


KNMV - 23 juli, 2014

Na de aankondiging van de samenwerking met de FMB-BMB voor het ONK wegrace in 2015, zijn de voorbereidingen doorgegaan. In een nieuwsbrief zijn vandaag alle coureurs, officials en organisatoren op de hoogte gesteld.

De KNMV werkt momenteel aan de samenstelling van het nieuwe Technisch Reglement en het nieuwe Wegracereglement. Binnenkort zijn er gesprekken om de wedstrijdkalender volledig ingevuld te krijgen. Overigens is het niet zo dat álle klassen op álle circuits hun wedstrijden verrijden: op een aantal circuits is dit niet wenselijk of zelfs onmogelijk. Uit reacties op ons persbericht blijkt dat dit niet bij iedereen duidelijk is overgekomen.

Details bekend tijdens BSB Assen

Tijdens de British Superbikes (BSB) van 19 tot en met 21 september in Assen zullen we alle details presenteren over de nieuwe opzet van het ONK wegrace. In het BSB-weekend presenteren we de wegracekalender voor 2015 met klassenindeling en worden de grootste veranderingen in het Technisch Reglement en het Wegracereglement uitgelegd.

Gewijzigde overlegstructuur rijders

I.v.m. de snel opeenvolgende ontwikkelingen omtrent het ONK in 2015 willen we graag direct met onze rijders communiceren: dat voorkomt ruis en vertraging in de berichtgeving. De geplande overleggen met klassenvertegenwoordigers worden daarom opgeschort. Er zal nog altijd afstemming met rijders(-afvaardigingen) zijn, maar dan op momenten dat hieraan behoefte is, dan wel het noodzakelijk is.

Race of the Champions

In het weekend van 11 en 12 oktober vindt de laatste wegrace plaats om het ONK 2014. De inschrijving is nu geopend (via ‘Mijn KNMV’). Het programma qua klassen:

  • ONK Dutch Supersport (2 trainingen, 2 races)
  • ONK Dutch Superbikes (2 trainingen, 2 races)
  • ONK Dutch Sidecars (2 trainingen, 1 race)
  • NK Classics (2 trainingen, 1 race)
  • Ducati 3D Cup (2 trainingen, 2 races)
  • ESA Supermono/ ONK Moto3 (2 trainingen, 2 races)