Update KNMV kalender en reglement


KNMV - 11 juli, 2014

Enige tijd geleden is bekend gemaakt dat de KNMV nog op zoek was naar een aantal organisatoren voor de nog openstaande wedstrijden. Nu moeten we constateren dat het alleen gelukt is een organisator te vinden voor de NK Jeugd Motocross wedstrijd op 31 augustus 2014 en dat de geplande Nationale wedstrijden van 30 augustus en 7 september komen te vervallen.

Op zondag 31 augustus zal de KNMV Jeugd & Nationale Motocross wedstrijd worden verreden op het circuit van Boekel. Er is gekozen om de NK 50cc klasse hier niet te laten starten, het circuit is niet geschikt voor de allerjongste rijders. Daarvoor in de plaats komen de Cup MX2 2- & 4-takt klassen.

De Cup MX2- & 4-takt klassen zijn ook toegevoegd aan de wedstrijd van 5 oktober in Veendam, om op deze manier toch een acceptabel aantal wedstrijden voor deze klassen op de kalender te hebben staan.
 
De KNMV is zich bewust van de huidige situatie in het NK Motocross en zal kijken naar een mogelijk nieuwe opzet van de competitie voor 2015.

Daarnaast heeft de Motocross Commissie besloten om per seizoen 2015 de maximum leeftijd van het ONK 85cc terug te brengen naar 15 jaar, net als nu het geval is voor het NK 85cc GW. Een paar jaar geleden is besloten door de Motocross Commissie om dezelfde lijn te hanteren als de Internationale reglementen op dit vlak, na de evaluatie van de afgelopen twee jaar is de Commissie van oordeel dat het wenselijk is dit besluit terug te draaien. Rijders die willen deelnemen aan het EMX85 kampioenschap moeten er rekening mee houden dat voor dat kampioenschap een maximum leeftijd van 14 jaar geldt.