Toertip: Roadrunnerrit van MC Roadrunner


KNMV - 03 juli, 2014

Als je al voor de 29e keer een bepaalde rit organiseert, mag je spreken van een klassieker. Dat is zeker het geval met de Roadrunner-rit van MC Roadrunner. Zondag is Prinsenbeek weer het start- en eindpunt.

Zoals bij zoveel motorclubs begon het ook met de MC Roadrunner in een café. Een aantal gelijkgestemden ontmoetten elkaar regelmatig in de kroeg en hun gezamenlijke hobby leidde tot oprichting van een club. MC Roadrunner werd opgericht in 1981. De verwijzing naar de razendsnelle cartoonheld ‘miep miep’ roadrunner, gaf aan dat de clubleden een grote interesse in de motorsport deelden.

Inmiddels ligt de nadruk binnen de club vooral op het rijden van toerritten. De jaarplanning telt van medio maart tot diep in oktober ruim 25 toerritten. “We proberen elke twee weken een rit te organiseren”, vertelt voorzitter Rein Huijbregts. “We variëren dan tussen langere ritten en wat kortere tochten. We hebben ook leden met custom-motoren. Die hoeven niet zo nodig 200 kilometer per dag te rijden.” Niet-leden zijn zeer welkom voor de Roadrunner-rit. “Elk jaar hebben we meer dan honderd gastrijders voor deze toertocht”, aldus Huijbregts.

Pontje pakken

De Roadrunnerrit is de oudste toertocht van de club. De rit start vanaf de thuisbasis in Prinsenbeek. Deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende routes. De kilometervreters kunnen 200 kilometer rijden. Heb je ook nog andere plannen voor de zondag, dan kun je ook aan de 100 kilometer-variant beginnen. “Vorig jaar voerde de rit voor 85 procent door België, dit jaar is hij totaal anders. De lange route voert door de Brabantse Biesbosch, een deel polder onder Rotterdam”, legt Huijbregts uit. “Je pakt ook nog het pontje en via een soort koppelstuk sluit je dan weer aan bij de kortere route die door de Hoeksche Waard gaat en weer uitkomt in Prinsenbeek.”

Aanrader

Volgend jaar staat de dertigste editie op stapel. “Daar zijn we nu al mee bezig. Dat wordt weer een heel bijzondere. Met bij terugkeer een eigen actiefoto van elke deelnemer.” Aanstaande zondag wordt eerst nog die 29e Roadrunnerrit verreden. Ook een aanrader, wat Huijbregts betreft. “Ik denk dat we ons op de borst mogen kloppen dat onze toercommissie er elk jaar in slaagt om voor een keurige rit langs leuke plekjes te zorgen. En elk jaar goed georganiseerd.”

Handig om te weten

  • Toerrit: de Roadrunner-rit van de MC Roadrunner
  • Waar? Startpunt is café ’t Veehandelshuis, Groenstraat 80, 4841 BG in Prinsenbeek
  • Wanneer? Zondag 6 juli 2014
  • Hoe laat? Starten kan tussen 9.00 en 12.00 uur
  • Hoe lang? 100 of 200 kilometer (route ook op Garmin en TomTom)
  • Kosten? De kosten van deelname bedragen € 6,- (thee en koffie gratis bij vertrek)
  • Meer info? www.mcroadrunner.nl of info@mcroadrunner.nl