MotoGP Sachsenring


KNMV - 12 juli, 2014

De Grand Prix van Duitsland voor de MotoGP klasse is op 12 en 13 juli 2014 op de Sachsenring. Daarnaast komen de WK Moto3, WK Zijspannen en Red Bull Rookies Cup aan de start.

Kwalificaties

WK Zijspannen:
Tim Reeves vertrekt zondag vanaf de pole. De Brit was tijdens de kwalificaties het snelst voor Ben Birchall en Kurt Hock. Bennie Streuer wist zich als zesde te kwalificeren. Tijdens de tweede kwalificatie van het WK Zijspannen is de Duitse zijspanpassagier Enrico Bekker om het leven gekomen bij een tragisch eenzijdig ongeval. Bestuurder Kurt Hock liep bij de crash zware verwondingen op. Op uitdrukkelijk verzoek van de familie van de omgekomen coureur wordt de race op zondag wel verreden.

WK Moto3:
Jack Miller heeft de pole position gepakt. In de kwalificatiesessie waarbij het halverwege licht begon te regenen was de Australiër het snelste voor Alexis Masbou en Alex Marquez. Van de Nederlanders was Bryan Schouten dit keer de snelste. Hij eindigde als vierentwintigste. Scott Deroue werd teleurstellend drieëndertigste.

Races

WK Zijspannen:
De race werd met 0,2 seconde voorsprong gewonnen door Birchall, voor Reeves en Zimmerman (met een podiumdebuut voor zijn Nederlandse passagier Sander Faber). Streuer en Koerts scoorden met een vijfde plaats opnieuw WK punten.

WK Moto3:
De race is gewonnen door Jack Miller. De Australier was het snelst voor Brad Binder en Alexis Masbou. Scott Deroue en Bryan Schouten schakelden zichzelf uit door elkaar in de beginfase uit de race te kegelen.

Red Bull Rookies Cup race 1:
Toprak Razgatlioglu heeft zaterdagmiddag de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race gewonnen. De Turkse coureur was het snelst voor Joan Mir en Stefano Manzi. Robert Schotman werd veertiende.

Red Bull Rookies Cup race 2:
Jorge Martin heeft in de tweede Red Bull Rookies Cup race op de Sachsenring de overwinning gepakt. Bradley Ray werd tweede en Toprak Razgatlioglu derde. Robert Schotman kwam als tiende over de streep.

?