Info betreffende deelname buitenlandse rijders ONK Enduro

Jeugdenduro

KNMV - 11 juli, 2014

De KNMV ontving signalen dat het voor geïnteresseerde buitenlandse rijders onduidelijk is wat zij moeten doen om zich in te schrijven voor deelname aan het ONK enduro. De Commissie Offroad Enduro en Trial (OET) heeft de procedure daarom nu gewijzigd. Voortaan kunnen buitenlandse rijders zich via de KNMV aanmelden voor deelname aan dit kampioenschap.

Click here for the English version

Tot voor kort schreven buitenlandse rijders zich volgens het protocol in via de website van de organiserende club, die vervolgens de KNMV informeerde over de inschrijvingen waarop op het bondsbureau de administratieve verwerking plaatsvond. De Commissie OET is van mening dat het wenselijker is dat buitenlandse rijders zich bij de KNMV melden en vanuit de KNMV de informatie aangeleverd krijgen over wat men moet doen om zich te kunnen inschrijven. Bijkomend voordeel is dat het bondsbureau reeds in een vroeg stadium geïnformeerd is en de administratieve verwerking daarmee eerder kan beginnen.

Entry form ONK Enduro

Daarom is er nu voor buitenlandse rijders een ‘entry form’ beschikbaar die tevens, inclusief de bijbehorende informatie, bij de bonden van omringende landen zal worden aangeleverd. Een geïnteresseerde rijder kan het aanmeldformulier invullen en opsturen aan de KNMV, die op haar beurt de motorsporter zal informeren over de inschrijving en de benodigde betaling via de website van de organiserende club. Het bondsbureau zal daarna de administratie verder afhandelen en de rijder krijgt dan ook in een eerder stadium zijn rijnummer toegewezen.

Twee soorten aanmeldformulieren

Buitenlandse Inter-rijders vullen het entry form voor de ONK-klassen in. Buitenlandse Euro-licentiehouders kunnen zich desgewenst inschrijven voor een nationale KNMV-klasse en daarvoor het bestemde NK-aanmeldformulier invullen en aanleveren. De documenten zijn te vinden op de endurodocumentenpagina van de KNMV.

KNMV-licentie voor buitenlandse rijders

Het komt ook voor dat buitenlandse rijders een licentie via de KNMV willen aanschaffen voor deelname aan de competitie. In dat geval zal de betreffende rijder bij zijn eigen bond een vrijgave moeten aanvragen om bij de KNMV een licentie te mogen aanvragen. Vervolgens kan de betreffende sporter contact opnemen met de KNMV voor het vervolgtraject. De endurorijder in kwestie zal in ieder geval een medische keuring moeten ondergaan bij een goedgekeurd SMA-bureau in Nederland. In de meeste gevallen is het combineren van de medische keuring met een bezoek aan het KNMV-kantoor voor het afronden van de licentieaanvraag het makkelijkst.