Finland omgedoopt tot FIM-land tijdens jaarlijkse FIM Rally


KNMV - 07 juli, 2014

Maar liefst 907 deelnemers zijn afgekomen op de FIM Rally, het grootste toerevenement van de mondiale motorbond. Van 1 tot en met 3 juli konden de uit 23 landen afkomstige deelnemers proeven van de Finse cultuur en de schitterende motorwegen rondom de stad Tampere. De enthousiaste organisatoren hadden Finland voor de gelegenheid zelfs omgedoopt tot ‘FIM-land’.

Het weer werkte helaas niet mee: regen en een zelfs voor de Finnen lage temperatuur vormden een kleine domper op het geheel. Het enthousiasme werd er niet minder op en tijdens de afsluitende Parade of Nations scheen de zon volop. De bont gekleurde stoet van motorrijders uitgedorst in hun landskleuren kon dan ook op veel publieke belangstelling rekenen van inwoners van Tampere. Bijzonder was dat ieder land voorop werd gegaan door een klassieke motor, die eerder tijdens het evenement al in het ‘Rally centre’ tentoon waren gesteld.

De organisatie, bestaande uit trouwe deelnemers aan de FIM Rally’s – deden er alles aan om het de deelnemers naar hun zin te maken en dat is gelukt. Ze kijken met tevredenheid terug op een geslaagd evenement.

FIM Rally 2015 in Nederland

Ook eens een FIM Rally van dichtbij meemaken? Dit kan want volgend jaar is de organisatie van de FIM Rally in handen van de VAMC de Graafschaprijders uit Vorden. Van 29 tot en met 31 juli 2015 staat het terrein rond het kasteel in Vorden in het teken van de FIM Rally. Meer info zal te zijner tijd volgen.