Bo Bendsneyder breekt arm in Albacete


KNMV - 06 juli, 2014

Bo Bendsneyder heeft aan de CEV Repsol Moto3 race op het circuit van Albacete een gebroken linker arm overgehouden. De race op het Spaanse circuit werd gewonnen door Jorge Navarro.

Na zijn prachtige zege een week geleden tijdens de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race tijdens de Iveco Daily TT Assen stond dit weekend voor Bo Bendsneyder de vijfde wedstrijd meetellend voor het CEV Repsol kampioenschap op de kalender. Zondagmiddag om 13.10 uur gingen voor de Moto3 coureurs de lichten op groen voor een negentien ronden tellende race. Voor Bendsneyder was de race echter al over voordat deze goed en wel begonnen. De Dutch Racing Team coureur kwam al in de beginfase met een flinke highsider ten val, waarbij de Nederlander zijn linker arm heeft gebroken. Inmiddels is de arm zondagmiddag in een Spaans ziekenhuis in het gips gezet.

Hoe lang het herstel zal duren en of Bendsneyder komend weekend aan de start kan verschijnen tijdens de volgende ronde van de Red Bull MotoGP Rookies Cup op het Sachsenring circuit in Duitsland is nog niet bekend.
 
Bron: Racesport.nl