Belangrijkste verkeersregels EU-landen in één gratis app


KNMV - 15 juli, 2014

Moet je als motorrijder in Duitsland ook een geel hesje bij je hebben? Wat is in Frankrijk de maximum snelheid buiten de bebouwde kom wanneer het regent en waaruit moet je veiligheidsuitrusting bestaan als je per auto reist? Deze en andere vragen en antwoorden zijn te vinden in de nieuwe app ‘Going Abroad’ van de Europese Commissie.

De app is in 22 talen beschikbaar en is gratis te downloaden voor iPhone en iPad, Android en Windows Phone. Naast informatie over de snelheidslimieten per land, kan de gebruiker ook informatie vinden over zaken zoals alcohollimieten, het gebruik van mobiele telefoon en andere specifieke regels waaronder bijvoorbeeld de inhoud van de veiligheidsuitrusting voor auto’s. Passagiers – op de motor is een vaste hand aan te raden – kunnen onderweg ook nog de tijd doden door het  spelen van een verkeersquiz of een geheugenspel.

Met ‘Going Abroad’ hoopt de Europese Commissie bij te dragen aan de verkeersveiligheid en past bij het doel van ‘Europa’ om het aantal verkeersdoden in de periode 2010 – 2020 te halveren en tevens het aantal zwaargewonden te verminderen.