Wijzigingen KNMV Motocross Reglement


KNMV - 09 januari, 2014

Het KNMV Motocross Reglement 2014 is beschikbaar. Via de documenten vermeld onder de Motocross pagina is het volledige reglement in te zien.

Er waren reeds een aantal wijzigingen gecommuniceerd, hierbij een overzicht van de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het voorgaande seizoen:

– Splitsing MX2 Cup naar 2- en 4-takt. > Komend seizoen zal de Cup MX2 in twee verschillende competities opgedeeld worden, namelijk een 2- en een 4-takt competitie.
– Rijders die niet voldoen aan de geldende cilinderinhoud van een klasse, of weigeren mee te werken aan de controle hierop, worden gediskwalificeerd voor het evenement, daarnaast worden alle tot dan toe behaalde punten voor het kampioenschap afgenomen. Er wordt bij wedstrijden niet alleen na de tweede manche gecontroleerd, het is ook mogelijk dat na de training en/of de eerste manche de cilinderinhoud wordt gemeten.
– De puntentelling voor alle NK en Cup klassen is gelijk getrokken, al deze klassen starten met een aantal van 100 punten voor de winnaar.
– Wijziging geluidnorm voor NK en Cup klassen naar 100 dB(A). Voor trainingen en clubwedstrijden blijft wel de norm van 94 dB(A) van kracht.
– De top 5 van de tussenstand in het ONK Open (tussenstand in de week voorafgaand aan de ONK Solo wedstrijd) kwalificeert zich voor deelname aan het ONK MX1.