Wegracepartijen in overleg


KNMV - 25 januari, 2014

Op initiatief van alle klassenvertegenwoordigers hebben diverse delegaties uit de wegracewereld over het komende seizoen overleg gepleegd.

‘De verkenningsronde’
 
Onder de noemer ‘De Verkenningsronde’ kwamen meer dan 50 coureurs en hun vertegenwoordigers op zaterdag 25 januari in Sportcentrum Papendal bijeen om diverse onderwerpen uit het ONK en NK wegrace ter discussie te stellen.
 
Naast de rijdersdelegaties waren ook organisatoren van de partij en konden vragen worden gesteld aan KNMV-afgevaardigden, die dit initiatief van harte ondersteunden. Bondscoach Barry Veneman gaf een toelichting op zijn trainingskamp in Spanje waar de KNMV-licentiehouders zich voor kunnen inschrijven.

Problemen toegelicht
 

Met Jan Rolfes als dagvoorzitter werd het doel van de bijeenkomst geformuleerd: alle partijen moeten de schouders zetten onder het ONK en NK wegrace om er een succes van te maken. Uiteraard werd aandacht besteed aan problemen die bij de teams leven.
Bij het onderwerp financiën werd stilgestaan bij de licentiekosten, inschrijfgelden en de kosten voor de organisatoren, waar langdurig over werd gediscussieerd. Een ONK niet alleen draaien op entree- en sponsorgelden, maar men is grotendeels afhankelijk van de inschrijfgelden. De techniek kwam ook aan bod, waarbij met name werd verzocht om meer eenduidigheid van de technische officials bij de controle van bijvoorbeeld borging en bandenstickers.
 
Tijdens de afsluitende forumdiscussie kreeg een ieder gelegenheid tot het stellen van vragen en werd respectvol van gedachten gewisseld. Ondanks de emoties die gepaard gaan bij de grote zorgen over de toekomst van het ONK, vanwege de hoge kosten voor alle partijen.

Walraven motiveert training
 
Er komt meer beweging in de inschrijvingen voor de driedaagse wegracetraining in Navarra van 14 t/m 16 maart. Barry Veneman legde uit waarom deze voorbereiding op het nieuwe seizoen van vitaal belang is. De prestatiegerichte bondscoach vond een gewillige oor bij het grote gezelschap onder wie vele Nederlandse toprijders, zoals Danny de Boer, Kervin Bos, Arie Vos, Leon Bovee en Davy Thoonen.
 
Ook Nigel Walraven was van de partij. “Ik ga zeker naar die training in Spanje. Het is een mooi circuit met veel mogelijkheden en je krijgt veel rijtijd voor een acceptabele prijs. Er gaan voldoende goede rijders naar toe, dus ik kan me meteen met hen meten en daardoor al een hoger niveau halen voordat de wedstrijden begonnen zijn. Zo ga ik in 2014 sneller en beter van start.”