Verhoeven mikt op top 5


KNMV - 03 januari, 2014

Etappezeges heeft motorrijder Frans Verhoeven al in de Dakar Rally. De teller staat inmiddels op vier in zeven deelnames. Waar het aan ontbreekt, is een topklassering in het eindklassement. Na zijn verrassende achtste plaats in 2009 joeg de fulltime ‘rallyraider’ tevergeefs op een hogere plek. ,,Ook voor dit jaar mik ik op de top 5. Dat is reëel. Ik heb me fysiek en mentaal optimaal voorbereid”, zegt de 47-jarige Brabander.

Hij verwacht veel van zijn Yahama-motor, een verbeterde versie van zijn machine van vorig jaar. ,,Hij voelt perfect aan, is zeer snel en betrouwbaar”, aldus Verhoeven, die voor hetzelfde team rijdt als de Franse titelverdediger en vijfvoudig winnaar bij de motoren Ciryl Depres.

De Nederlandse troef won in de editie van 2013 een loodzware woestijnetappe. Lange, slopende ritten liggen hem goed, dus er lijken kansen voor hem te liggen in de rally van dit jaar. ,,Ik ben blij met de langere specials, mede omdat de afgelopen jaren de etappes steeds korter en explosiever zijn geworden. Langere en moeilijke proeven zijn meer op mijn lijf geschreven.”

De Dakar Rally gaat zondag 5 januari van start in Rosario, Argentinië en finisht op zaterdag 18 januari in Valparaiso, Chili.

Bron: ANP.