Verhoeven met gebroken elleboog uit Dakar


KNMV - 08 januari, 2014

Voor motorcoureur Frans Verhoeven is de Dakar Rally voorbij. Hij heeft dinsdag bij een valpartij in de derde etappe van de koers door Zuid-Amerika een elleboog gebroken. Volgens zijn ploeg kan hij de race van San Rafael naar San Juan in Argentinië niet meer hervatten.

Verhoeven reed met zijn Yamaha op de 10e positie toen hij ten val kwam. Hij eindigde maandag als 16e in de tweede etappe.

,,Tijdens de klassementsproef reed ik op 4300 meter hoogte met een niet al te hoge snelheid tegen een rotsblok aan en viel”, reageerde Verhoeven. ,,Toen ik opstond was ik best wel duizelig, waarschijnlijk door de hoogte waarop wij ons bevonden, dacht ik nog. Maar achteraf bleek de pijn toch van mijn gebroken elleboog te zijn. Ik ben er goed ziek van. Het ging juist zo lekker, ik zou vandaag de top 10 zijn binnen gereden, en dan ineens lig je op de grond. Wat mij wel opviel, was dat het vrij lang duurde voordat één van de achterblijvers mij voorbij kwam. Maar ja, daar heb ik nu helaas niets meer aan. Eén ding staat helaas vast, als deelnemer aan de Dakar 2014 zit het er voor mij op.”

De Spanjaard Joan Barreda schreef de derde etappe op zijn naam. De coureur was op zijn Honda ruim 4 minuten sneller dan de Fransman Cyril Despres. De Spanjaard Marc Coma finishte als derde op een achterstand van bijna 7 minuten. Barreda heeft ook de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van ruim 13 minuten op Despres.

Daguitslag motoren:

1. Joan Barreda (Spa) Honda) 3.47.03, 2. Cyril Despres (FRA) Yamaha 4.41, 3. Marc Coma (Spa) KTM 6.56, 23. Van Pelt Honda 1.08.47, 28. Knuiman KTM 1.11.26. Uitgevallen Verhoeven.

Bron: ANP.