Veel ‘andere’ motoractiviteiten rondom TT Circuit


KNMV - 24 januari, 2014

Vanavond gaat de nieuwe MotorExpo motorbeurs van start, die plaats vindt van 24 t/m 26 januari 2014 in de TT Hall in Assen. De TT Hal ligt op de locatie van de oude Noordlus van het TT Circuit en is dus een plek die automatisch altijd met motorsport verbonden zal worden.

KNMV district Noord zal tijdens Motor Expo aanwezig zijn om het nieuwe KNMV Toermagazine uit te delen, met daarin een aantal leuke toertochten in de regio. Kom dus langs en scoor het gratis magazine of koop een olifantje voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.

Beursprogramma

De organisatie van de nieuwste motorbeurs belooft de bezoekers verder motorverkoop, stuntshows, pocketbike races, mini-bike rijden, een eerste rijles, proefritten, virtueel racen op een echte racemotor, wheely simulator, motorquiz en veel meer.

TT Instituut

Naast de TT Hall is een maand geleden begonnen met de bouw van het TT Instituut, een samenwerkingsverband van het Drenthe College en Innovam. De school voor toekomstige technische specialisten binnen de motor- en autotechniek heeft 1 september 2014 als gepland openingsmoment. Vanaf die datum zal het technische opleidingscentrum complete leergangen verzorgen voor een carrière als motorfietstechnicus, autotechnicus, serviceadviseur, verkoopadviseur, technisch specialist, werkplaatsmanager  of binnen het verkoopmanagement.

Woensdag was het tijd voor de officiële kick-off van het TT Instituut, waarbij zelfs een racemotor in de kleurstelling van het opleidingscentrum als blikvanger werd gebruikt in de uitleg over de samenwerking met veel bedrijven. Er werd tijdens de ‘kick-off’ dan ook een samenwerkingsovereenkomst met Ten Kate Racing in het dichtbij gelegen Nieuwleusen getekend, waardoor studenten motorfietstechniek bij het raceteam meer te weten kunnen komen over sport, sensoren, innovatie en natuurlijk motortechniek leren.

Door deze ontwikkelingen gaat de omgeving van het TT Circuit steeds meer een regio worden waar motorrijders iets te zoeken hebben, een ontwikkeling die de KNMV natuurlijk toejuicht!