ONK Supermoto kalender 2014 bekend


KNMV - 09 januari, 2014

Op 10 december 2013 is tijdens de Supermoto bijeenkomst afgesproken dat de KNMV zou proberen rekening te houden met de Supermoto kalenders van België, Duitsland en Engeland.

Om die reden heeft publicatie langer op zich laten wachten, dit omdat de Duitse ADAC kalender nog niet bekend is gemaakt. Bij het maken van de KNMV ONK Supermoto kalender hebben we zo veel mogelijk rekening proberen te houden bij het tegengaan van samenvallende data, gebleken is alleen dat wij ook in Nederland niet altijd de mogelijkheid hebben data te verschuiven.

Zo zijn er een aantal organisatoren die simpelweg geen andere mogelijkheid hebben om een wedstrijd te organiseren vanwege de beschikbaarheid van het benodigde terrein, overige evenementen die door het jaar heen georganiseerd worden of vanwege het verkrijgen van een gemeentelijke vergunning voor de organisatie van een wedstrijd.

Daarom hebben wij helaas moeten concluderen dat er wedstrijden zullen samen vallen, hoe graag we dit ook met zijn allen niet zouden willen!

Naar het idee van de KNMV is er wel betere spreiding gerealiseerd, dit was ook een wens van de rijders, dit komt ook doordat er een lager aantal wedstrijden op de kalender staat dan voorgaande jaren.

Daarnaast mogen we een nieuwe organisator verwelkomen, op zondag 25 mei zal er een ONK Supermoto wedstrijd worden verreden in Rockanje (Zuid-Holland), zij organiseren dit samen met hun jaarlijkse Classic Wegrace evenement, die op zaterdag 24 mei zal plaatsvinden.

Op dit moment wordt nog druk gewerkt aan de invulling van de nieuwe ONK klasse (samenvoeging van de Inter en Euro klasse) en het KNMV Supermoto Reglement 2014, zodra dit bekend is zal iedereen hierover geïnformeerd worden.

Voor de volledige ONK Supermoto kalender kun je hier terecht.