Officials gehuldigd in Papendal


KNMV - 18 januari, 2014

Tijdens het jaarlijkse KNMV Officialscongres zijn enkele vrijwilligers met een prachtige staat van dienst in het zonnetje gezet.

Meer dan 300 officials van de overkoepelende motorbond troffen elkaar in Congrescentrum Papendal in de voorbereiding op het komende motorseizoen. Naast de commissievergaderingen voor hun directe werkzaamheden in 2014, konden de vrijwilligers ook diverse workshops bezoeken (onder andere met tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen en wegracemanager Jarno Janssen als gastsprekers).
 
De werkdag begon met de plenaire vergadering, waarin door algemeen voorzitter Jan de Geus de huidige stand van zaken in de motorwereld werd weergegeven. Directeur Patrice Assendelft sprak over de waardering voor het soms zware werk van officials. Daarna gaf marketingmanager Cees Lengers tekst en uitleg over de nieuwe handige KNMV-app.

Na een toelichting op de ontwikkeling van de VRO-cursussen, door hoofd Opleidingen Arjan Everink, was het laatste woord aan Jan de Geus. Vier vrijwilligers uit de motorsportwereld werden benoemd tot Official van Verdienste. Deze eer viel te beurt aan Arie Bussink en Jan Nikkels, die zich vele jaren hebben ingezet voor met name de zijspan motocross, op zowel nationaal als internationaal niveau, als gedelegeerde en teammanager.
Ook Esse Anneveld werd onderscheiden. Hij is onlangs gestopt met activiteiten in de motocross, de laatste jaren meestal als juryvoorzitter. De vierde Official van Verdienste werd Dirk Jan Bremmer, bekend als wedstrijdleider en milieuofficial in de motocross.

De erelijst van Leden van Verdienste werd versterkt met drie bestuursleden die allen binnen de KNMV een zelfde functie met veel elan hebben vervuld: Joop Wuestenenk, Ab van Merkesteijn en Rein Hof. Zij hebben zich vele jaren ingezet als voorzitter van respectievelijk de districten Oost, Midden en Noord.