Nederland goede vestigingsplaats motormerken


KNMV - 20 januari, 2014

Met de komst van het Europese hoofdkantoor van motormerk EBR naar Alkmaar is Nederland wederom een belangrijke schakel in de wereldwijde motormarkt rijker.

Naast het Europese hoofdkantoor van Kawasaki (Hoofddorp), Zero Motorcycles (Alkmaar) en Yamaha Motor (Schiphol-Rijk), komt het nieuwe Amerikaanse motormerk nu dus ook voor de aansturing van het complete Europese dealernetwerk naar ons land. Hiermee wordt de status van Noord-Holland als ideale uitvalsbasis voor motormerken nog eens extra bevestigd. Aan het hoofd van de Europese afdeling van het jonge merk komt ook een Nederlander te staan.

WK Superbikes

Op dit moment is EBR misschien nog een kleine fabrikant van motoren, maar gezien de ambities om van start te gaan in het Wereldkampioenschap Superbikes, zou het nieuwe bedrijfspand best wel eens de Europese spil van een groot merk kunnen worden.  EBR is namelijk het nieuwe bedrijf van Erik Buell, de grondlegger van het inmiddels beëindigde merk Buell. Nadat Harley-Davidson wegens de crisis de stekker uit dat wereldwijd bekende merk trok, startte Buell zijn nieuwe bedrijf onder de merknaam EBR, afkorting voor Erik Buell Racing. Op dit moment heeft EBR nog maar twee modellen op de markt, waarvan alleen de 1190RX ook via het nieuwe hoofdkwartier in Alkmaar naar Europa komt. Er worden echter al twee nieuwe modellen aangekondigd, wie weet of straks EBR vanuit Nederland net zo’n omvangrijk dealernetwerk als Kawasaki en Yamaha zal aansturen!