Motocross-selectie traint in Spanje


KNMV - 28 januari, 2014

Onder leiding van bondscoach Marcel Hartman werkte een deel van de Nationale KNMV motorcross-selectie zijn eerste gezamenlijke training van het nieuwe jaar af in Spanje.

Grand Prix-coureurs

Zes van de negen vaste rijders kregen bovendien bezoek van de Grand Prix-rijders Glenn Coldenhoff en Herjan Brakke. “De komst van die mannen stimuleert de jongens enorm”, aldus Hartman. Hoewel drie rijders van de negen man sterke KNMV-selectie verstek moesten laten gaan, was Hartman na afloop zeer tevreden over de Spaanse stage. “Bas Vaessen bereidt zich in Amerika voor op het seizoen, Roan van Moosdijk kon er helaas vanwege familie-omstandigheden niet bij zijn en Davy Pootjes had elders verplichtingen”, somt Hartman de afwezigen op. “Maar de zes jongens die er wel waren, hebben een goed programma af kunnen werken.”

Spectaculaire circuits

De groep talenten, bestaande uit Raivo Dankers, Raf Meuwissen, Max Engelen, Freek van der Vlist, Jaap Corneth en Calvin Vlaanderen, trainde onder leiding van Hartman en Carlo Hulsen in een periode van een week op vier verschillende circuits. Met name het Grand Prix-circuit van Bellpuig bleek vanwege zijn lay-out en spectaculaire schansen erg in de smaak te vallen bij de selectie. “Zo’n eerste training is een belangrijk moment voor die mannen om te kijken waar ze staan”, weet Hartman. “We hebben onder meer gewerkt aan het benutten van elke meter van de baan, het rijden van binnen- en buitenbochten en het zetten van rondetijden. Daarnaast is zo’n stage ook belangrijk voor de teambuilding.”

Stimulans

Ook de Grand Prix-rijders Glenn Coldenhoff en Herjan Brakke voegden zich bij de nationale selectie. “Glenn heeft niet gereden, maar is wel een middag geweest. Herjan heeft zich bij ons gevoegd en meegedaan”, vertelt Hartman. “Het zijn toch mannen die ooit ook uit de KNMV-selectie zijn gekomen en zich naar een niveau gewerkt hebben waar deze volgende generatie naar toe wil. Het feit dat Glenn en Herjan er waren, stimuleerde die jongens. Dat was meteen merkbaar.”

Tweede stage

De week medio januari vormde aftrap van het nieuwe seizoen voor de selectie. Eind januari reist de groep voor een tweede KNMV MX-winterstage naar Spanje.

Bekijk op onze Facebookpagina een aantal foto’s van de eerste stage.